Informatie voor de watersporter

Kaag Watersport Academy nu door Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen erkende zeilschool

PERSBERICHT
kaag_npjKaag – Er is weer een zeilschool die de cursus jeugdwedstrijdzeilen van het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen (NPJ) goed heeft afgerond.
Op zondag 16 maart gaf het NPJ een trainingsdag voor de instructeurs van de zeilschool ‘Kaag Watersport Academy’ aan de Kaag bij Leiden. Het was een prachtige dag met een zonnetje en een mooie wind.
In de ochtend gaven Max Blom en Roos Epke van het NPJ de theorieles, vervolgens brachten de instructeurs dit ‘s middags in praktijk. De deelnemende instructeurs hebben, enthousiast en bijzonder gedreven, in de Valken van de zeilschool zelf wedstrijdjes gevaren.
Boeirondingen, starten en tactiek werden veelvuldig geoefend.
Na een tiental korte wedstrijdjes was het tijd voor evaluatie op de wal. Dankzij het videomateriaal dat op het water was gemaakt, konden bepaalde situaties worden uitgelicht. In het laatste streepje zon is de NPJ plaquette onthult bij de ingang van de Kaag Watersport Academy en de vlag gehesen. De tweede bij het NPJ aangesloten zeilschool is een feit.
Op initiatief van het NPJ is ook een samenwerking gestart tussen de Koninklijke Watersport Vereniging De Kaag en de Kaag Watersport Academy. Doel is de instroom van jeugd die graag verder wil met het wedstrijdzeilen vanuit de zeilschool bij de vereniging te stimuleren.
Jeugd kennis laten maken met de zeilsport bij de zeilscholen en doorontwikkeling van talent bij de verenigingen is één van de speerpunten waarmee het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen
de jeugdzeilsport wil verbreden.
Meer informatie www.dekaag.nl en www.npjeugdwedstrijdzeilen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht