windverwachting

Kaapverdische eilanden aantrekkelijk vaargebied voor zeilers

PERSBERICHT

foto's: Van Eijndhoven
foto’s: Van Eijndhoven
Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven woonde en werkte ruim een jaar als charterschipper op de Kaapverdische eilanden, en ziet de eilandengroep steeds populairder worden als zeil én charterbestemming. Sinds de jaarlijkse komst van de ARC +, onder auspiciën van oprichter Jimmy Cornell, lijkt de populariteit van Kaapverdië als zeilbestemming ook voor de lange termijn gegarandeerd.
Joshua: “ Kaapverdië is een zeilbestemming die relatief dichtbij Europa ligt, maar toch de exotiek van het Caribisch gebied of Brazilië kent. De negen bewoonde eilanden en diverse onbewoond eilanden, vormen een onontgonnen zeilers paradijs met afwisselende landschappen, verschillende eilanden en uitdagende inter-eiland etappes. Ik zeilde voor het eerst naar Kaapverdië met het plan een week te blijven. Dat werd al snel een jaar.
Toen ik in 2011 op de Kaapverdische eilanden aankwam, was Marina Mindelo sinds een paar jaar geopend. De marina in Kaapverdië heeft de toegankelijkheid van het land enorm vergroot. Nu stoppen steeds meer wereldzeilers in de archipel, en biedt het land ook mogelijkheden voor zeil-evenementen. Sinds 2013 heeft de ARC (Atlantic Rally for Cruisers) de ARC + georganiseerd die elk jaar een paar weken de Kaapverdische eilanden aandoet, en dat heeft de groei van de populariteit versneld.
Het is ook logisch om in Kaapverdië te stoppen. De passaat route voert vlak langs de eilandengroep, en de eilanden zijn prachtig, het is zonde om er langs te varen. Het is mogelijk om in een paar weken meerdere eilanden te bezoeken.
Meer informatie ARC+ en zeilen in Kaapverdië

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X