Informatie voor de watersporter

Kelt Club Nederland na 35 jaar opgeheven

PERSBERICHT
Na 35 jaar is er een einde gekomen aan de Kelt club in Nederland. Een vergrijzende zeilvloot en een mede daardoor dalend ledental zijn onder andere de aanleiding.
Toen de KCN werd opgericht was er nog een gestage groei omdat kopers van een Kelt door de toenmalige importeur Rob Krijgsman uit Drimmelen automatisch een jaar lidmaatschap kregen. In die beginjaren lag ook ruim 60% van de Keltvloot in Drimmelen of directe omgeving.
In de daarop volgende jaren groeide de vloot van K550, K620 en K800 met nieuwe modellen zoals de K760 en de K850 tot zelfs een K39. Onder andere door stijgende grondstofprijzen veranderde het aanbod en de markt. Nieuwe werven kwamen en gingen. Een en ander leidde er toe dat de Kelt werf in Vannes (Fr.) over genomen werd door Kirié/Feeling. De mal van de romp van de K620 werd nog jaren lang gebruikt voor de Feeling 226. Uiteindelijk verdween het merk Kelt definitief van de markt en daarmee was de groei van de KCN gestopt.
In de jaren daarna veranderden ook Kelts van eigenaar en zo verspreidde de Kelt vloot zich meer over Nederland. Konden we ‘vroeger’ nog makkelijk in Drimmelen openings- en sluitingswedstrijden organiseren met soms wel 10-15 deelnemers, de laatste jaren waren we al blij met 5 deelnemers. De geografische spreiding maakt het voorbestaan van een club met minder dan 100 leden steeds moeilijker.
Op een soms emotionele ledenvergadering in begin 2013 is dan ook besloten om de Kelt Club Nederland op te heffen. Op 12 oktober 2013 is dat officieel gedaan met een afsluitend “feestje” in Drimmelen waar we zowel het 35 jarig bestaan van de KCN als het einde van de KCN “gevierd” hebben. Een glaasje champagne en een buffet met ruim 60 personen zorgden er voor dat de leden en donateurs een ‘goed gevoel’ over hebben gehouden aan de vriendenclub die de KCN altijd geweest is.
De KCN is er dan niet meer maar we blijven naar elke Kelt zwaaien.
Meer informatie www.keltclub.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht