windverwachting

Kenniscentrum Jachtbouw Leeuwarden bouwt een zonneboot voor China

Leeuwarden – Het Kenniscentrum Jachtbouw Leeuwarden bouwt een zonneboot voor de technische universiteit in Liyang, China. De Chinezen bouwen zelf ook een boot voor de deelname aan de DONG Energy Solar Challenge. De beste zonneboot neemt deel aan de race in juli 2012.

Het Kenniscentrum van de NHL Hogeschool bouwt de boot in samenwerking met het Leeuwarder bedrijf  MG Electronics. De boot die in Friesland wordt gebouwd wordt grotendeels een replica van de zonneboot waarmee de NHL in 2010 in de A-klasse derde werd. ‘Maar natuurlijk wel met enkele aanpassingen en verbeteringen’, aldus projectcoördinator Anton Wachter. Tegelijkertijd bouwen de Chinese studenten ook een eigen zonneboot. ‘Zij hebben daar geen ervaring in het bouwen van zonneboten, dus ondersteunen wij hen op afstand ook nog eens met technische kennis.’ De samenwerking is tot stand gekomen en wordt mede ondersteund de gemeente Leeuwarden. De gemeente Leeuwarden legde de contacten na een werkbezoek in China.

De boot wordt in het najaar naar China verscheept. Een testrace in China moet gaan uitmaken welke zonneboot in juli 2012 aan de start van de DONG Energy Solar Challenge verschijnt. (Dong Energy Solar Challenge)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X