windverwachting

Kernploeg op weg naar Rio 2016 in zes van de tien olympische klassen, Finn en Nacra nog niet duidelijk

Amsterdam – De zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg staan aan de vooravond van het pre-olympische jaar op weg naar Rio 2016. De overwegend goede resultaten van 2014 zijn geëvalueerd. Het laatste traject van Olympische kwalificatie gaat in. Op dit moment is Marit Bouwmeester al zeker van deelname aan de Spelen in Rio de Janeiro. De technische staf van de Delta Lloyd Kernploeg zal de exacte samenstelling van de ploeg, die mee gaat doen aan de Olympische Spelen, voor het Olympisch testevenement in Rio de Janeiro in augustus 2015 bekend maken.

De Olympische Spelen kent tien Olympische zeilmedailles. Het IOC laat een maximum van slechts 380 zeilers (274 teams) toe. Per klasse mag een beperkt aantal landen deelnemen. Ieder geplaatst land mag slechts één deelnemer/team per klasse afvaardigen. De zeilers en windsurfers uit de Delta Lloyd Kernploeg dingen mee in acht van de tien Olympische klassen.

Hoofdcoach Ian Ainslie over 2015: “We hebben een omvangrijke ploeg waarmee we nog steeds in acht van de tien olympische klassen mee willen meedoen voor de prijzen op de Spelen van Rio. Maar onze middelen zijn niet ongelimiteerd dus we moeten ook keuzes maken. Topsportkeuzes op basis van prestaties. Voor zes van de acht programma’s hebben we de weg naar Rio uitgestippeld en gefinancierd.”

“Voor een tweetal programma’s, in de Finn en Nacra-klasse, is – en wordt – hard gewerkt om prestaties en faciliteiten op niveau te krijgen,” vervolgt Ainslie. “Samen met Pieter-Jan Postma werken we aan een nieuwe structuur voor de begeleiding van Postma. In grote lijnen komt dat neer op meer eigen verantwoordelijkheid en persoonlijke invulling richting succes.”

“Voor de zeilers in de Nacra komt er in april een nieuw evaluatiemoment na afloop van de nationale selectie-evenementen in Palma en Hyères. Voor alle duidelijkheid: alle programma’s worden na hun belangrijkste performance-events in 2015 geëvalueerd of ze nog op koers liggen voor een medaille tijdens Rio 2016.” (Zeilen)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X