Informatie voor de watersporter

Keus SCA voor ‘honderd procent vrouwen-boot’ in Volvo Ocean Race niet toevallig en dwingt tot extreme training

Lanzarote (Canarische Eilanden, Spanje) – Met nog maar negen maanden te gaan, is de bemmanning van de SCA-vrouwenboot in de Volvo Ocean Race langzamerhand in de ‘full training mode’. De negen vrouwen, onder wie de Nederlandse zeilster Carolijn Brouwer, krijgen voor het eerst in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race dezelfde budgetten voor begeleiding, voorbereiding, training en boot, als hun mannelijke collega’s.

De vrouwen mogen vanwege de eerlijkheid ‘in totale spierkracht aan boord’ straks weliswaar met twee bemanningsleden extra varen, maar de vraag blijft, waarom de Zweedse multinational SCA de handicap voor lief neemt. Kenners geven de vrouwen toch minder kans en het gaat om veel geld. Het antwoord heeft een zakelijke achtergrond. Tachtig procent van de producten die SCA maakt (Libero, Tena, Libresse, Edet, Demakup, Lotus en Tempo) wordt door vrouwen gekocht.

Het merk wil met haar deelname graag aantonen dat in onze moderne samenleving de ‘macht van de vrouw’ verder gaat dan de traditionele verzorging van het gezin. Dat deze zich nu zelfs tot op zee uitstrekt… (Nauticlink, Team SCA, SCA producten, sailingscuttlebutt.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht