Informatie voor de watersporter

Kidswatersport organiseert 'EHBO workshop kinderen aan boord, op en rond het water' bij Dekker Watersport

PERSBERICHT
Wormer – Varen met kinderen is leuk en naast plezier is veiligheid aan boord heel belangrijk. Als het een keer misgaat is het goed om te weten wat je als ouder of grootouder kunt doen. Op het water is professionele hulp vaak niet direct voorhanden en dan is het belangrijk dat men zelf eerste hulp kan verlenen.
Kids Watersport (www.kidswatersport.nl) en Safety First (www.safetyfirstkapelle.nl) hebben hun krachten gebundeld en bieden een workshop eerste hulp aan gericht op kinderen aan boord en rondom het water. Tijdens een 4 uur durende workshop wordt men op een praktische manier wegwijs gemaakt in het verlenen van eerste hulp aan kinderen.
Levensreddende handelingen
Een belangrijk onderdeel van de workshop is het leren reanimeren van kinderen. Want wat doe je als een kind in het water is gevallen en buiten bewustzijn is? In de workshop wordt verder aandacht besteed aan o.a. onderkoeling, oververhitting, wondverzorging, kneuzing, verstuiking, botbreuken en zeeziekte. Er is ook aandacht voor veiligheidsmiddelen aan boord, zoals reddingsvesten maar ook communicatiemiddelen.
Locatie en data
De EHBO workshops vinden plaats op vrijdag 30 maart van 18.00 tot 22.00 en op zaterdag 31 maart van 09.30 tot 13.30 bij Dekker Watersport in Zaandam. Op deze dagen wordt de workshop aangeboden tegen de speciale introductieprijs van € 30,00. De normale kosten voor de workshop zijn € 60,00. Voor aanmelden en meer informatie kan men terecht bij Kids Watersport via info@kidswatersport.nl of 075-6153832. Bij voldoende belangstelling zullen meer workshops worden georganiseerd.
Meer informatie www.kidswatersport.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht