Informatie voor de watersporter

Kijk daar: op de marktplaats van superjachten popt weer een Nederlandse naam op.

Geen Nederlandse werf, want het jacht in kwestie genaamd Lars komt van het Italiaanse Sanlorenzo. Weliswaar geïmporteerd door de Nederlandse botengigant Lengers Yachts, die de verkoop van het schip ook weer voor zijn rekening neemt.

Ieder z’n plekje op de Quote 500

Onze superjachteigenaren-database verklapt dat het jacht op naam van Quote 500-lid Henry Holterman staat. Holterman, goed voor een vermogen van €135 miljoen op onze lijst, staat er financieel gezien niet alleen voor. Zijn vrouw Gérita Wessels heeft haar eigen plek op de Quote 500. Een stuk hoger welteverstaan. Gérita en haar zus Inge bekleden de vierde plaats met een miljardenvermogen.

Dat Lars te koop dobbert zal dus niet om financiële overwegingen zijn. Het jacht werd pas in 2020 opgeleverd, dus de eigenaren hebben krap twee zomers van hun boot genoten. Het is echter niet het eerste schip dat Holterman (ver)koopt. Voordat het 47 meter lange superjacht werd aangeschaft, werd er gevaren op de 36 meter lange ‘Ice Explorer’ die ook de naam Lars kreeg. Wellicht is het dus weer tijd voor een meter of tien meer?

Voor meer informatie: Quotenet.nl

Foto: Lengers Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht