Informatie voor de watersporter

Kijken bij de LUMEN 10 op de Masters Expo

Een stand op de exclusieve Masters Expo, vroeger bekend als ‘de miljonairsfair’, voor een gloednieuw schip, zo nieuw dat er nog niks te zien is. Misschien kan dat wel alleen op een beurs als de Masters Expo. LUMEN Yachts deed het: een lege stand met alleen een profiel op ware grote van de LUMEN 10. 

We spreken Jaap de Jonge, eigenaar en oprichter van JR Yachts die de LUMEN serie bouwt. De Jonge heeft achtergrond in de maritieme techniek en is gespecialiseerd in de technische stromingsleer. “Bij DAMEN heb ik veel research gedaan naar de hydrodynamica van snelle werkschepen zoals motorschepen voor de douane en marine. Dat zijn schepen die op hoge snelheid varen maar niet planeren. Dit noemen we ‘gliden’. Eerder werkte ik bij Royal Huisman en in 2018 heb ik samen met mijn broer de stap genomen om voor onszelf te beginnen met JR Yachts, of beter JR E-Yachts want al onze schepen zijn elektrisch aangedreven.”

Geluidloos waterskiën

Een van de eerste wapenfeiten van JR Yachts was de JR E32 een Wajer-achtige vintage chaseboat, uiteraard 100% elektrisch. Hier paste de Jonge de techniek toe die hij leerde bij de grote werven. Jaap: “De E32 is wel snel maar gaat niet planeren, dat zou te veel vermogen kosten. Niet het planeren zelf, maar wel om een schip van 10 meter over zijn eigen boeggolf te krijgen. 

Terwijl veel motorboot bouwers hun diesel V-rompen ombouwen met een elektromotor, heb ik gekozen voor een compleet nieuw type romp. Vooral om de kracht van het elektrisch varen te optimaliseren, met een onderwaterschip specifiek ontworpen voor elektrische efficiëntie in plaats van een conventionele E-conversie.” 

De LUMEN 10 is niet bedoeld als speedboot. “Het ‘gliden’ is voor veel watersporters een geheel nieuwe ervaring. Soepel en vlot over het water bewegen, zonder geluid. En met dertig tot vijfendertig kilometer per uur kun je er prima achter waterskiën.”

Gloednieuwe LUMEN 10

Maar we zijn niet in deze omgeving van pure luxe om te praten over het eerste model van JR Yachts, we komen voor de gloednieuwe LUMEN 10. De ogen van Jaap de Jonge beginnen te glinsteren. Graag had hij meer kunnen laten zien van deze nieuwe lijn waar naast een model van 10 meter ook een 6 meter-variant in de maak is. “Alles aan de LUMEN 10 wordt door onszelf ontwikkeld. Alleen dan weten we zeker dat alles klopt. We hebben dus geen meters en klokken van andere leveranciers. Maar dat betekent ook dat we ontzettend nauwkeurig moeten testen. De verwachting is dat de eerste LUMEN 10 eind april, begin mei beschikbaar is. We zijn trouwens nu twee aan schepen het bouwen, er zijn er al vijf gereserveerd en we we kijken nu naar slots voor 2025.” 

Mulder ontwerp

Van de LUMEN 10 zien we op de enorme zwarte wand van de stand, een profiel op ware grote. “Voor het ontwerp hebben we Mulder Design in de arm genomen, zij staan wereldwijd bekend om hun indrukwekkende scheepsarchitectuur. Ik heb gezegd: ik daag jullie uit om jullie eerste elektrische schip te ontwerpen. Een iconisch model. Net als de Van Dutch maar dan wel elektrisch. Het schip moet er ook niet te snel uitzien; het is niet bedoeld als speedboot maar als een hele luxe dagboot.”

Geofencing

De Jonge vertelt over de zelf ontwikkelde aandrijving met twee beweegbare ‘pods’ onder water. Deze schroeven bewegen onafhankelijk van elkaar waardoor de LUMEN 10 met een joystick kan worden bestuurd en letterlijk elke kant op kan varen, ook zijwaarts. “We kennen dit natuurlijk van het Volvo Penta IPS-systeem. Alleen bij ons werkt het beter omdat we niet hoeven te schakelen tussen vooruit en achteruit, bij elektrische aandrijving maakt dat niet uit.” 

De Lithium-ijzerfosfaat accu’s geven genoeg stroom voor een actieradius van 100 kilometer. De zwaardere batterij levert zelfs 200 kilometer. 

Jaap legt uit dat de LUMEN 10 zeer geschikt is voor ‘Boating On Demand’. Watersporters worden niet eigenaar van een schip maar betalen een jaarlijkse contributie en gebruiken de boot wanneer ze willen. De order voor de vijf gereserveerde schepen komt dan ook van een high-end boating club. 

Op de vraag of er een vaarbewijs nodig is om een LUMEN 10 mee te krijgen antwoordt de Jonge glimlachend: “Geofencing”. Voor schepen die sneller kunnen varen dan twintig kilometer per uur is een vaarbewijs verplicht. Dat geldt uiteraard ook voor de LUMEN 10. “We kunnen de boot zo inregelen dat die niet harder kan dan een bepaalde snelheid, waardoor je dan niet over een vaarbewijs hoeft te beschikken. Voor een bootclub bijvoorbeeld kunnen we het met behulp van geofencing de snelheid ook per vaarwater begrenzen, naargelang de lokale vaarregels maar ook naar het profiel van de klant. Net als bij Tesla ‘weten’ deze schepen altijd waar ze zich bevinden.”

Watertanden

We kijken reikhalzend uit naar de lancering in het voorjaar van 2024. Tot die tijd moeten we het doen met het profiel. En vooruitzichten die ons doen watertanden. 

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht