Kitetender zeilboot met kite als zeil nu in productiefase, al te testen op Muiderzand, en klaar voor oversteek Engeland

PERSBERICHT
kitetenderZwolle, Muiderzand – De Kitetender is de eerste echte speciaal ontwikkelde kite zeilboot. Het ontwerp, het prototype, en het kite zeilen is de afgelopen jaren uitgebreid getest en aangepast in nauwe samenwerking met designer en ontwerper Peter Schermer.
Sinds september 2012 is de Kitetender opnieuw getekend, waarbij alle ervaringen zijn verwerkt in het ontwerp. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een prachtig gelijnd open planerend scheepje van 6,50 lang. Vanaf medio april vaart het pre productiemodel vanaf het catamaranstrand en beachclub Sail Today bij Marina Muiderzand.
Kitezeilles
Kunt u niet kiten dan is dat ook geen probleem, in een ochtend leert u de kite te besturen. Kitetender bedenker Peter Renssen geeft zelf de zeilles, om u vertrouwd te maken met de kite als zeil. In een lesblok van drie uur, raakt u vertrouwd met de kite. Het besturen, oplaten, landen, kracht verliezen (depoweren) en juist kracht genereren van de kite wordt u eigen gemaakt op het land. In de middag, ook een blok van drie uur, kunt u het water op met een instructeur en leert u echt kitezeilen op de kitetender.
Mobiel en snel
Boot en trailer wegen minder dan 750 kg en kan achter iedere auto wel aangehaakt worden om daar te gaan varen waar u wilt. Grootste voordeel is de korte tijd van optuigen, een mast opzetten hoeft tenslotte niet, alleen de kite oppompen en uw kitetender op de trailerhelling in het water laten. (Een zware vaste kiel ontbreekt, dus een kraan is niet nodig) en varen maar!
Een team van tenminste twee kitetenders bereidt een oversteek naar Engeland  voor die al deze zomer moet plaatsvinden.
De Kitetender is verkrijgbaar vanaf 14.950 euro. Er zijn losse pakketprijzen voor een kitepakket waarin ook de North Dyno, beslagpakket van Ronstan, buitenboordmotortje van Yamaha, een trailer, wetsuits of dry suits en apparel van ION, etc.
Meer informatie op www.kitetender.nl

1 Bericht

  • Peter Boyd

    9 jaren geleden / 8 januari 2014 om 02:58 uur

    This is a complete ripoff from the original GT Kiting system (www.gtkiting.com) The “Kite Tender” design you see here is one of our many CAD designs. We were in contact with North Kites about a joint venture and we find it interesting that North Kites is now involved with Kite Tender. People who steal ideas do and will be to be held accountable.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X