windverwachting

KNRM gaat voor al haar materieel werken met onderhoudsysteem van Urker bedrijf MaraSoft

IJMUIDEN, URK – De KNRM voert momenteel op alle 63 stations het nieuwe onderhoudsysteem Marad van het Urker bedrijf MaraSoft in. ‘De historie van de boot komt daardoor op één plek terecht, onze drie regiomonteurs zijn sneller bij kleine storingen en we kunnen trends in gebreken ontdekken’, somt hoofd technische dienst Hans van der Molen als voordelen op.

Marad draait nu al op meer dan de helft van de stations. MaraSoft berekende voor station Urk geen kosten en krijgt voor de overige stations alleen een jaarlijks bedrag. ‘Dat scheelt de KNRM 62 maal 2050 euro aan eenmalige licenties’, legt MaraSoft-eigenaar Pieter van Urk uit.

Die schenking is alvast een begin, want Van der Molen verwacht dat het systeem meer bezuinigingen gaat opleveren wanneer in de nabije toekomst ook bestellingen, voorraadbeheer en certificaten via Marad gaan lopen. De KNRM heeft te maken met zo’n 2500 verschillende scheepsonderdelen en besteedt jaarlijks circa twee miljoen euro aan onderhoud en reparatie.

Het systeem met uitgebreide onderhoudslijsten en -intervallen staat op de stations en wordt vanaf één server op afstand onderhouden en geactualiseerd. In de toekomst volgt een internetversie, die vanaf elke plek bereikbaar is. (Schuttevaer)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X