Informatie voor de watersporter

KNRM in 2011 vaker uitgevaren ondanks of juist door slechte zomer

IJmuiden – In 2011 zijn de vrijwilligers van de KNRM 1901 keer uitgevaren en werden 3299 mensen geholpen: een drukker jaar voor de KNRM ondanks de kwakkelzomer.

De zomermaanden in 2011 waren overwegend nat en gaven weinig zon. Er werd regelmatig gewaarschuwd voor extreem weer. De redders hadden het daarmee drukker dan een jaar daarvoor. De drukste dag voor de KNRM reddingstations was zaterdag 4 juni, in het Hemelvaartsweekend. De piek van de hulpverleningen van de KNRM lag in augustus.

Harde wind
Bijna een kwart van alle hulpverleningen werd in 2011 uitgevoerd bij windkracht zes en hoger. Onder dergelijke omstandigheden zijn hulpverleningen moeilijker en gevaarlijker dan normaal. In de oorzaken van de ongevallen is dit terug te zien in averij aan schepen in nood en aan de conditie en ervaring van de mensen in nood. Opvallende stijger in 2011 is het gewondenvervoer vanaf het strand. Bij deze acties wordt vanuit de Veiligheidsregio’s samengewerkt met andere hulpverleningsdiensten als politie, ambulance en reddingsbrigades. De kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM worden geregeld ingezet op stranden en in duingebieden waar reguliere hulpverleningsvoertuigen niet kunnen komen. (KNRM)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht