Informatie voor de watersporter

KNZRV Muiden kent Dudok van Heelprijs toe aan Radio Medische Dienst

Muiden – De Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging Muiden reikt sinds 1986 de Joris Dudok van Heel prijs uit aan groepen of personen die zich hebben ingezet voor de veiligheid van de watersport. Dit jaar werd de prijs toegekend aan de Radio Medische Dienst van de KNRM.

De prijs werd in 1986 ingesteld door de oud-voorzitter van de KNZRV, Joris Dudok van Heel, die tevens bestuurslid was van de toenmalige KNZHRM. Het is nu de 15e keer dat de prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van De Redder, werd uitgereikt. De prijs werd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging in Muiden in ontvangst genomen door Bart Huber, arts bij de RMD.

De Radio Medische Dienst (RMD) is onderdeel van de KNRM en fungeert als huisartsenpost voor zeevarenden over de hele wereld. Bij de RMD zijn vijf artsen bij toerbeurt een week oproepbaar voor medische adviezen. De artsen zijn werkzaam als arts of chirurg in hun dagelijkse praktijk en zijn 24 uur per dag oproepbaar voor medische noodgevallen op zee. De Radio Medische Dienst bestaat al sinds 1931 en is in 1999 door de KNRM geadopteerd als dienstverlenende tak van de KNRM. (KNRM)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht