Informatie voor de watersporter

Kom varen met relaties en laat uw bedrijf meezeilen op Sail Harderwijk 2012 van 30 mei tot en met 1 juni

PERSBERICHT
Harderwijk –  De vierde editie van Sail Harderwijk gaat op woensdag 30 mei van start. Een nautisch spektakel met op de slotdag tal van publieksevenementen. Gedurende dit vierdaagse evenement is Harderwijk thuishaven van een vloot prachtige Lemsteraken en enkele grote klassieke zeilschepen. Met de Lemsteraken wordt op deze dagen op de voormalige Zuiderzee voor de kust van Harderwijk wedstrijden gezeild. Bedrijven en organisaties kunnen hieraan medoen!
We schotelen een (ont)spannende dag voor die begint met een ontvangst in de historische Catharinakapel en eindigt met een gezellige barbecue. De lunch is midden op ‘zee’ aan boord van een prachtig klassiek schip.Voor het wedstrijdzeilen met de Lemsteraken zijn op donderdag nog een aantal schepen beschikbaar, voor bedrijven en instellingen die graag hun relaties, klanten of personeel een bijzondere dag willen bezorgen. Er is ruimte voor groepen tot 12 personen per schip.
De Stentor Wereldkampioenschap fok hijsen 2012
Op zaterdag 2 juni vindt het De Stentor wereldkampioenschap fok hijsen 2012 plaats in de haven van Harderwijk. Het lijkt zo makkelijk, dat is het ook, als je maar weet hoe… De een doet het op brute kracht, de ander op behendigheid, de fok zal in elk geval binnen luttele seconden gehesen moeten zijn wil je enige aanspraak kunnen maken op de eerste prijs: een weekendje weg in eigen land! Doet u niet mee, kom dan vooral de deelnemers aanmoedigen, de strijd begint om 15.00 uur.
Voor een gezellig dagje Harderwijk
Zaterdag 2 juni bruist het in en om de haven van Harderwijk van activiteiten. U kunt gezellig slenteren over onze haven- en rommelmarkt met tal van producten, kunst en ambachten. U kunt luisteren naar de optredens van het Harderwijker Shantykoor De Boekaniers en het Harderwijker Visvrouwenkoor Kokkels en Mokkels. U kun de deelnemers aan de Wereldkampioenschap fok hijsen 2012 aanmoedigen (of zelf meedoen!…) en er is nog veel meer te doen, te zien en te beleven, vooral ook voor de kinderen.
Speciaal voor hen ligt het ‘piratenschip Jannes van Campen’ in de haven, aan boord van dit schip organiseert De Stentor de hele dag een Kids Piratenfeest. Naast dit piratenschip kunnen de kinderen in de haven ‘piraten’zeilles krijgen. Voor de (over)actieve kids is een De Stentor springkussen en om een rondje haven te kunne maken beschikken we over een veerpondje. We verwachten een gezellige en sfeervolle drukte, komt u ook?… En neem vooral de kinderen mee: let op dress code voor de kinderen: verkleed als piraat!
Een deel van de opbrengst van Sail Harderwijk 2012 wordt gedoneerd aan Het Colombinehuis.
Meer informatie en voor inschrijving op www.sailharderwijk.nl en www.lemsterakensensatie.nl
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht