Komend weekend de 20ste Bontekoe-race voor grote zeilcharters en traditionele schepen vanuit Hoorn

HOORN – Op het water voor Hoorn wordt in het laatste weekend van oktober, 29 en 30 oktober, weer de Bontekoerace voor zeilende passagiervaart gehouden. Dit jaar voor de 20-ste keer.

De grote zeilcharters en traditionele schepen houden meer races en de Bontekoerace werd 20 jaar geleden gestart om toch ook een Hoornse variant te hebben: voor het leuke, maar ook voor die Hoornse schippers die altijd beweren dat hún schip toch de mooiste lijn heeft en het snelste is, onder het meest uitgekiende tuigage, in combinatie met natuurlijk het beste aan stuurmanskunst. Kunnen zij toch ook hun gelijk halen. Dit jaar is er ook gezocht naar uitbreiding van het wedstrijdveld met ‘traditionele jachten’ waarvan er volgens de organisatie veel zijn in Hoorn.

De schepen racen op zaterdag en zondag voor het klassement op het Markermeer bij Hoorn. En door de verscheidenheid aan deelnemers (klippers, tjalken, schouwen, botters en kwakken) geeft de race een mooi overzicht van het Nederlands varend erfgoed. Naast de zeilwedstrijd vinden in de haven van Hoorn diverse activiteiten plaats. De drukte en gezelligheid die hiermee gepaard gaan trekken ieder jaar weer veel toeschouwers. (Dichtbij, Bontekoerace)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X