Informatie voor de watersporter

Kooien vrij op driemast bark Europa naar Antarctica

PERSBERICHT
Rotterdam – Het nieuwe bezoekersseizoen voor Antarctica begint weer! Traditiegetrouw worden er elk jaar rond deze tijd allerlei voorbereidingen getroffen om weer een seizoen lang bezoekers te ontvangen. Op de verschillende onderzoeksstations worden mensen opnieuw geïnstalleerd of wordt een winterploeg afgelost. Ook de Bark EUROPA, een traditioneel getuigde driemast bark treft haar voorbereidingen; het schip is nu onderweg naar Zuid Amerika om vanuit daar tochten te maken naar Antarctica.
Deze tochten zijn er voor zeil- en vogelliefhebbers, voor fotografen of voor wie gewoon in de ongerepte natuur wil zijn. Deze bijzondere 22 – daagse reizen beginnen en eindigen in Ushuaia, Argentinië. In de ochtend na het aanmonsteren worden de landvasten los gegooid. Daarna wordt iedereen ingedeeld in wachten om het schip te sturen, de zeilen te zetten, te brassen, te navigeren tijdens de reis op zee.
Expeditie
De eerste dag wordt er gevaren op het Beagle Channel. Onderweg vertelt de bemanning over de veiligheid en wordt iedereen wegwijs gemaakt in de ogenschijnlijke wirwar van lijnen aan boord. De oversteek van de Drake Passage vormt een vast onderdeel van de reis naar Antarctica. Tijdens deze dagen op zee vergezellen reuze albatrossen (spanwijdte 3,5 meter!) het schip. Ook ’s nachts wordt er doorgevaren: een bijzondere ervaring!
Antarctica
Voor de elfde seizoen vaart de Bark EUROPA naar dit schitterende gebied met veel dierenleven, indrukwekkende landschappen en een bijzondere geschiedenis. Dagelijks worden er landingen gemaakt op de kiezelstranden waarbij de dieren van dichtbij aanschouwd kunnen worden. De gidsen aan boord bereiden elke landing voor door middel van lezingen en presentaties over het gebied wat bezocht wordt. Ook tijdens de wandelingen zijn de gidsen erbij om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.
Van de tientallen onderzoekstations die er op Antarctica zijn bezoekt de EUROPA er ook een aantal. Zo kan er vanaf een van de stations een kaartje met Antarctica-poststempel verzonden worden naar het thuisfront!
Kooien beschikbaar
Er zijn nog kooien beschikbaar op de reizen naar het Witte Continent.
Voor meer informatie www.barkeuropa.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht