Informatie voor de watersporter

Kritiek op nominaties Van Rietschoten Trofee en onmogelijkheid deze meer dan drie maal te winnen

SCHEVENINGEN – Marit Bouwmeester werd afgelopen seizoen wereldkampioen en onlangs Europees kampioen. Ondanks deze titels is de Laser Radial zeilster niet genomineerd voor de Conny van Rietschoten trofee. Dit tot verbazing van onder meer Lobke Berkhout, zelf vijfvoudig wereldkampioene in de 470-klasse en drievoudig winnares van de Van Rietschoten trofee.

De reden dat de Friezin niet is genomineerd is, dat de belangrijkste zeilprijs van ons land maximaal drie keer door dezelfde persoon gewonnen kan worden. ”In mijn tijd snapte ik dit al niet, maar anno 2017 zou je denken dat er aan deze regel wel iets gedaan is,’’ aldus Lobke Berkhout. Dit blijkt dus niet het geval.

’’Hoe maak je duidelijk aan de buitenwereld dat de beste zeilster die Nederland ooit heeft gekend, geen kans maakt op de prijs voor ‘Beste zeiler van het jaar’? Hoe vaak is Sven Kramer al niet uitgeroepen tot ‘beste schaatser’, puur omdat hij dat nu eenmaal is! Zeilend Nederland… straks staat Marit met de prijs in haar handen voor ‘World Sailor of the Year’ en hebben jullie toch echt ‘de boot gemist’,” aldus Lobke op Facebook. (Watersport TV, www.vanrietschotentrofee.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht