Kuiper Verzekeringen al vanaf tweede jaar sponsor zilveren Brandaris Race

Harlingen – Een armada van 77 schepen start volgende week 20 en 21 oktober even buiten de haven van Harlingen, voor een sportieve krachtmeting: de 25e editie van de Kuiper Brandaris Race. In 1994 bestond de vuurtoren Brandaris op Terschelling 400 jaar en was dat aanleiding voor grootse festiviteiten en leuke activiteiten op de Waddenzee. In dat kader was toenmalig voorman van de Bruine Vloot Herman Brandsma gevraagd iets te organiseren met de zeilschepen.

De start van de Brandaris Race 2017
Zo werd het fenomeen Brandaris Race geboren. Het Heerenveense verzekeringsbedrijf Kuiper Verzekeringen, gespecialiseerd in watersportverzekeringen, ondersteunt sinds 1995 het evenement als hoofdsponsor. In het begin zorgde Brandsma met zijn vrouw Ank in hun uppie voor de organisatie. In de loop der jaren sprongen schippers en anderen hen bij. Sinds 2008 is Ingrid van der Pol Hermans vaste rechterhand. De administratieve voorbereiding begint al in het voorjaar, alle relevante informatie wordt op de website gezet en vervolgens opent de inschrijving op 1 juli. In die 25 jaar heeft zich een groep vaste deelnemers gevormd die zich ook met gezwinde spoed inschrijven, want als je te laat bent: vol=vol. Herman Brandsma: “Binnen twee weken is de inschrijving vol en beginnen we met een reservelijst, zeg maar wachtlijst.” (Harlinger Courant, www.kuiperbrandarisrace.nl, www.kuiperverzekeringen.nl)

1 Bericht

 • Ruud Burgers

  4 jaren geleden / 22 oktober 2018 om 17:38 uur

  Een goede dag.
  Ik maak elk jaar foto’s en ook een video van de Kuiper Brandarisrace. Hier even een link van de video die ik heb gemaakt van af de zuiderpier Harlingen: https://youtu.be/xzUFjL8BcGo. Mijn web site is http://www.ruudbfoto.nl en YouTube kanaal ruud477
  gr Ruud Burgers
  Maritieme fotografie Harlingen

Berichtensectie gesloten.