Informatie voor de watersporter

Laagdrempelig en zelfwerkzaamheid concept van Bataviahaven Botenshow op 27 en 28 april slaat aan

PERSBERICHT
Lelystad – Het door de Bataviahaven Botenshow onlangs geïntroduceerde concept voor een laagdrempelige botenshow, gericht op verkoop van nieuwe en gebruikte boten, lijkt aan te slaan. Met name actieve jachtmakelaars en scheepshandelaren weten de nieuwe botenshow te waarderen.
Het concept van het bij elkaar brengen van te koop liggen boten, is natuurlijk niet nieuw. Wel nieuw is de grote mate van zelfwerkzaamheid die van de deelnemers wordt verwacht. De kosten voor deelname aan deze botenshow, die behalve op 27 en 28 april a.s. ook in september zal plaatsvinden, zijn extreem laag. Eigenlijk betalen exposanten van boten slechts het passantentarief zoals die in de Bataviahaven gebruikelijk zijn. De tarieven voor een plek in het water zijn gelijk aan de kosten voor het plaatsen van een boot op een trailer. De scheepslengte bepaalt het tarief.
Na de snelle positieve reactie vanuit de sector van de jachtmakelaars en scheepshandelaren begint nu ook de particulier de Bataviahaven Botenshow te ontdekken. Met name de combinatie van de lage tarieven en het watersportprogramma rond de botenshow wordt door deelnemers als aantrekkelijk ervaren. De aanwezigheid van het winkelparadijs Batavia Stad en de diverse musea naast de haven, maken zowel voor de deelnemer als de bezoeker deelname of bezoek aan de Botenshow tot een dagje uit.
Op het programma staan inmiddels de Nationale Reddingsbootdag van de KNRM, open dagen van een aantal schepen uit Bruine Vloot (waaronder de Abel Tasman de de Bounty), een bluesconcert door de fameuze Livin Blues (zaterdagavond), meezeilen in de wedstrijdboten van het Batavia Sailing Center dat open dagen houdt, een presentatie van Leef je Droom, kennismaken met en meevaren met de schepen van Eilandhopper, jeugdzeilen in Optimisten voor de jeugdige bezoekers en nog veel meer. Rond de haven zijn diverse restaurants en bars natuurlijk het gehele weekend geopend.
Meer informatie www.bataviahavenbotenshow.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht