Laatste Yachtconsult spoedcursus Vaarbewijs 1 voor het seizoen 2019

PERSBERICHT
Breda, Etten-Leur en Roosendaal – Wie dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op zaterdag 15 en zaterdag 29 juni terecht bij examenopleider Yachtconsult.com. Dan beginnen de klassikale dag/spoedcursussen Vaarbewijs 1 van 9.30 uur tot 17 uur € 125,-.  Het cursusboek wordt u van tevoren toegezonden.  Daarnaast start er een Marifooncursus op 14 juni. Het is uiteraard wel zaak snel in te schrijven.
Waarom een klassikale cursus? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is en ook met o.a. veel vaktermen die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de examen instantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert.
Tijdens de les geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen en praktijk cursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Er gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
In september beginnen de klassikale  – vier avonden Vaarbewijs 1 of vijf avonden Vaarbewijs 2 – cursussen weer en dat zijn de beste keuzes om u goed voor te bereiden op het examen. Het neemt tijd om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 en 2 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof, vragen en uittreksels nog een keer goed doornemen.
Na de cursus bij Roland Sterker gaat u sterker naar het examen. Op de website www.yachtconsult.com ziet u de locaties.
Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)