windverwachting

Laura Dekker begonnen aan haar langste oversteek van Galapagos-eilanden naar Marquesas-archipel in Frans Polynesië

Laura Dekker heeft dit weekend de Galapagos-eilanden verlaten en is met een gunstige wind begonnen aan ruim 3000 mijl zonder land te zien, haar langste oversteek tijdens haar voorgenomen reis rond de wereld. Doel zijn de Marquesaseilanden, die deeluitmaken van Frans Polynésië. “Zodra ik weg zeil is alles goed en zeil ik de oceaan met een glimlach tegemoet. Ook moet ik afscheid nemen van de beste vrienden, die ik tijdens deze reis heb gemaakt. En misschien wel de meest bijzondere eilanden achterlaten,” vertelde zij voor haar vertrek. De ontmoeting met mensen van Sea Shepherd op de Galapagos heeft de avonturierster als ‘bijzonder’ ervaren.

Eenmaal op zee betekende het verlaten van de Galapagos-eilanden volgens de jonge solozeilster haar ‘zoveelste vertrek, maar was het de eerste keer, dat de boot en het leven op zee gelijk helemaal vertrouwd voelde’. Dekker zou met een gemiddelde van zo’n 100 mijl per dag, dus over grofweg een maand op de Marquesas kunnen aankomen. (Nauticlink, Blog Laura Dekker)

1 Bericht

  • G.H.Hakeboom

    11 jaren geleden / 9 mei 2011 om 21:16 uur

    graag wil ik je zeer veel sukses toewensen met deze grote en lange oversteek.Hopelijk komen er tijdens deze oversteek regelmatig goede berichten van je.Behouden vaart.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X