Informatie voor de watersporter

Laura Dekker heeft het volgens haar manager ‘helemaal gehad met Nederland’

Het zeilmeisje Laura Dekker is helemaal klaar met Nederland. Ze wil haar boot Guppy onder de vlag van Nieuw-Zeeland laten varen. Dat zegt haar manager, Lyall Mercer, in de krant The New Zealand Herald.

De 15-jarige Dekker, die het jongste meisje wil worden dat solo rond de wereld zeilt, heeft behalve de Nederlandse ook de Nieuw-Zeelandse nationaliteit. Dat komt doordat ze is geboren op het schip van haar ouders toen dat lag aangemeerd in Whangarei in Nieuw-Zeeland.

Volgens Mercer neemt Dekker haar Nieuw-Zeelandse nationaliteit heel serieus. Ze voelt zich ‘niet meer verbonden’ met Nederland, omdat de kinderbescherming haar aanvankelijk niet liet vertrekken.

Nieuw-Zeeland loopt nog niet warm voor het Nederlandse zeilmeisje, zegt Mercer verder. “Ze heeft nog helemaal geen steun gekregen. Het is haar zelfs niet gelukt een Nieuw-Zeelandse vlag te krijgen.” Ten onrechte, vindt de manager. Volgens hem is Dekkers ‘avontuurlijke geest’ typisch Nieuw-Zeelands.

Dekker komt naar verwachting eind deze maand aan in Australië. Daar blijft ze twee weken alvorens haar solotocht te vervolgen. (Transport OnlineNZ Herald)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht