windverwachting

Optreden Laura Dekker in televisieprogramma Pauw en Witteman weinig opzienbarend

Hilversum – Maandag 5 maart was de jonge solozeilster en wereldomzeilster Laura Dekker te gast in het praatprogramma ‘Pauw en Witteman’ . De presentatoren openden met  ‘we zijn best een beetje trots op je’  en stelden de 16-jarige op voorhand gerust met  ‘je kunt hier met gemak zitten, je wordt niet gefileerd’.

Dat bleek ook later in het gesprek, waarvan de twee duidelijk moeite hadden het op gang te houden. Zo volgde de ene vraag de andere op, zonder dat dit ook maar enig nieuw licht op Dekker’s reis of karakter wierp. Laura Dekker is in Nederland om vanochtend samen met journalist en zeiler Frits Wester de HISWA te openen. (Laura Dekker in Pauw en Witteman, Laura Dekker)

1 Bericht

  • Arno

    10 jaren geleden / 5 maart 2012 om 12:17 uur

    Ik hoop dat het mogelijk zal blijken op de Hiswa om Laura wat vragen te stellen over de door haar toegezegde afdracht van 10 procent (oorspronkelijk overigens 40) van de ontvangen sponsorgelden aan Sea Shepherd. De toezegging was om na afronding van de tocht bekend te maken hoeveel de inzamelingsacties van vader en oma hadden opgeleverd en hoeveel er zou worden overgemaakt aan het goede doel. Inmiddels is het wat dit onderwerp betreft stil geworden en het management van Laura beantwoordt geen vragen over de kwestie. Sea Shepherd verwijst naar Laura zelf voor de antwoorden. Het ontvangen bedrag is nimmer bekend gemaakt.

    Het lijkt er dus op dat degenen die de Sea Shepherd-actie symphatiek vonden en (mede) daarom geld hebben overgemaakt aan Laura, nu van een koude kermis thuiskomen. De oproep om te doneren (met daarbij de toezegging dat 10 procent naar Sea Shepherd gaat) staat overigens nog steeds op de website…

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X