Informatie voor de watersporter

Laura Dekker naar verwachting nu al op 21 januari op Sint Maarten

Ze is nog ruim 600 mijl van haar doel verwijderd en denkt uitgaande van zo’n 150 tot 200 mijl per dag,  de 21-ste januari haar zeiltocht rond de wereld volbracht te hebben. Laura Dekker zal dan 16 jaar en vier maanden oud zijn. Goed voor een record, áls er een record zou worden erkend. In elk geval goed voor de archieven.

Overigens zou volgens het Engelse Sail-World Dekker de Nederlandse driekleur helemaal niet uit woede vanwege de Nederlandse onderwijsinspectie (die haar vader onlangs nog op het matje riep), hebben gestreken, maar vaart ze sinds Darwin al met de Australische vlag. Domweg omdat de Nederlandse vlag was versleten en ze deze cadeau had gekregen. Sail-World haalt ook nog eens een artikel uit 2009 aan, waaruit het concludeert dat veel Nederlanders de bemoeizucht van de overheid afkeuren.

Laura Dekker over haar aankomst: “Het is nog steeds niet helemaal tot me doorgedrongen dat ik meer dan de hele wereld rond ben gevaren. Het is een ontzettend raar idee, dat waar ik vanaf m’n 8ste jaar van heb gedroomd, ineens werkelijkheid is geworden en nu bijna achter me ligt…” (Nauticlink, Blog Laura Dekker, BN/deStem, ‘Eilandminister ontvangt Laura Dekker in Sint Maarten’ – PZC)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht