windverwachting

Laura Dekker op Tahiti als heldin onthaald

Papeete (Tahiti) – Op Tahiti verwacht men vandaag Laura Dekker met haar zeiljacht Guppy te kunnen verwelkomen. Hier staat de Nederlandse op weg naar Nieuw-Zeeland nog steeds te boek als een fenomeen: de jongste zeiler die op haar 15de in 366 dagen met tussenstops de wereld is rond gezeild.

Deze status verschaft Dekker bij de plaatselijke Yacht Club Arue het recht op een Polynesisch ontvangst met bloemenketting en al, een gratis uitgebreid diner, en een plaats aan de steiger. Het bureau voor toerisme doet er nog een schepje bovenop met een presentatie van Polynesische dans en een gratis eiland-tour. Laura Dekker wil een week op Tahiti blijven om vervolgens via Bora Bora koers te zetten naar Auckland. (La Depeche, Tahiti Infos, Laura Dekker)

2 Berichten

 • Marie-Louise

  10 jaren geleden / 18 juli 2012 om 23:11 uur

  Laura zal die genereuze ontvangst zeker enorm waarderen. Het is bewonderenswaardig hoe ze zo de wereld rondzeilt, zeker als je bedenkt dat ze niet wordt gesponsord en volledig afhankelijk is van wat anderen haar geven. Zij gebruikt haar status heel verstandig en blijft er kalm en nuchter onder; tegelijkertijd lukt het haar om heel charmant iedere keer weer de lokale bevolking ertoe te brengen alles wat ze nodig heeft om niets te doneren.

  Ik hoop dat de velen die genieten van haar reisverslagen zich ook zullen realiseren dat voor niets de zon opgaat, en het genereuze voorbeeld van de lokale bevolking op Tahiti zullen volgen. Haar rekeningnummer staat op haar website.

 • moeder

  10 jaren geleden / 27 juli 2012 om 08:04 uur

  ik ben inderdaad verbaasd dat laura nog steeds vakantie houd van andermans geld. De wereld rondzwerven in een zeilboot en niet je eigen geld verdienen maar afhankelijk zijn van wat iedereen je geeft.Dat wekt bij mij geen respect op. Ze is een doodgewone zwerver en bedelaar. ( met een dure boot onder haar kont)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X