Laura Dekker rondt wereldomzeiling af in Caribisch Gebied en vaart door naar Nieuw-Zeeland

Solozeilster Laura Dekker (16)  heeft niet het plan om naar Nederland terug te keren. Sterker nog, in een interview door Sophie Thompson voor het Zuid-Afrikaanse  East Coast Radio, dat al eerder is gemaakt tijdens haar stop in Durban, wordt nu duidelijk,  dat de 16-jarige solozeilster het plan heeft terug te keren naar het Caribisch Gebied om haar wereldomzeiling daar af te ronden en vandaar niet koers te zetten naar Nederland, maar opnieuw het Panama-kanaal te passeren en naar Whangarei in haar geboorteland Nieuw-Zeeland te zeilen, waar ze zich wil vestigen:  “From the Caribbean I will make my way back to Whangarei in New Zealand where I hope to settle and maybe call home….”  Dekker, die al langer onder Nieuw-Zeelandse vlag vaart,  vertrok afgelopen maandag uit Kaapstad.   (East Coast Radio, Sail World, Blog Laura Dekker )

7 Berichten

 • Harrie

  11 jaren geleden / 16 december 2011 om 11:43 uur

  Het is niet geheel onverwacht dat Laura varende onder de Nieuwzeelandse vlag naar haar geboorte land terug wilt..Gezien de ophef destijds over haar vertrek en al het gezeur daarbij dankzij onze betuttelende organisaties die haar omwille van het halen van gelijk laura en haar dierbaren feitelijk gewoon Nederland hebben uitgejaagd…Chapeau Nederland… Wij zijn weer een topper kwijt.

  Ze heeft nederland weer in z’n hemd gezet en laten zien waartoe die “kleine” allemaal in staat is… laten we daar maar met z’n alle een klein voorbeeld aannemen…

 • Arno Sedlak

  11 jaren geleden / 16 december 2011 om 14:51 uur

  Weten de Nieuw Zeelandse autoriteiten al dat ze eraan komt? En is er al huisvesting, inkomsten en voogdij geregeld? Ze is daar nog gewoon minderjarig, zonder inkomsten en zonder onderdak. Ik denk dat ze meteen onder toezicht van de Nieuw Zeelandse jeugdzorg wordt geplaatst.

 • henk

  11 jaren geleden / 16 december 2011 om 18:46 uur

  Zonder inkomsten? Ze doet het God’s onmogelijke en zou niet in haar levensonderhoud kunnen voor zien?
  Oh, en ze woont nu al bijna twee jaar op haar boot. Niet helemaal zitten opletten Arno?

 • Hans jansen

  11 jaren geleden / 17 december 2011 om 11:47 uur

  Gelukkig weer een relschopper minder in nederland

 • Cook

  11 jaren geleden / 27 december 2011 om 13:29 uur

  Verstandig van Laura. In Nieuw-Zeeland zal ze zich beter kunnen ontwikkelen dan in het bekrompen Nederland.

 • j.Malfliet

  11 jaren geleden / 4 januari 2012 om 18:06 uur

  Laura heeft tenminste de keuze nog om dit benauwde en bekrompen betweterig van regel neven vergeven Nederland de rug toe te keren.
  De meesten onder ons hebben die vlucht mogelijkheid niet ,als ik weg kon ging ik ook .
  Maar het lukt niet meer,te oud ….te lang gewacht !
  Nederland en België hebben geen toekomst meer
  en zullen op gaan in de Europese eenheidsworst molen van regels en quota op gaan in de dwingende massa.

 • Egbert

  11 jaren geleden / 6 januari 2012 om 20:56 uur

  Laura verdient respect. Ze heeft ondanks zware druk toch doorgezet. Knap dat ze het record gaat halen. Niet gek dat ze geen zin heeft om terug te keren naar ons betweterige landje. We zouden meer ruimte mogen geven aan ondernemende mensen.

Berichtensectie gesloten.