Informatie voor de watersporter

Leerlingen zeilschool Pean kunnen eigen zeil-actie voortaan op video terugkijken, maar Pean wordt géén 'i-Pad zeilschool'

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – Bij een turnles is het al heel gewoon. Een kind maakt een radslag over de bok, loopt naar het videoscherm en ziet zichzelf in slowmotion terug. De trainer staat ernaast en geeft tips aan de hand van de beelden. Het is een nieuwe manier om kinderen op een leuke manier veel te leren. Op het water zijn de omstandigheden veel moeilijker. Zeilen doe je immers niet in een gymzaal. Tot nu gebruiken instructeurs bij Pean wel eens hun mobiele telefoon om opnames te maken. Maar dat werkt niet goed genoeg. “Wij nemen goede, waterdichte zoomcamera’s mee en kunnen dan de paar seconden die belangrijk zijn, eventueel close-up en in slowmotion, laten zien. Alles via het platform Sportvid, dat de Nederlandse zeilers aan de wereldtop ook gebruiken. Dat is kwalitatief echt hoogstaand.”, aldus Christophe Meijer.
Contact met professionals
Het is niet zomaar dat Pean als eerste deze stap zet. Het toeval wil dat Marit Bouwmeester, gouden medaille Laser Radiaal op de Olympische Spelen 2016, en haar broer en trainer Roelof hun eerste zeillessen op Pean volgden. “We zijn met hen in contact gekomen over het videoplatform dat zij gebruiken. Afgelopen najaar en winter hebben we ontwikkeld hoe we dat platform voor onze zeilschool kunnen inzetten. Omdat iedereen wil dat veel kinderen op een leuke manier leren zeilen zijn we met elkaar in zee gegaan.” zegt Meijer
Net als in alle andere sporten als skiën of hockey is jezelf terugzien heel leerzaam en leuk. Dat geldt zowel voor de achtjarige optimistkinderen als voor de ervaren 18 jarige laserzeilers. De cursisten krijgen straks een inlogcode in het systeem. Daarmee kunnen ze thuis hun filmpjes nog eens terugzien. Pean wordt overigens geen ‘i-Pad zeilschool’ benadrukt Meijer. “Zeilen leer je door te zeilen en dat doe je buiten op het water.
Trots op kansen pakken
Bij Zeilschool Pean hebben ze veel zin om komend zeilseizoen de nieuwe methode bij een aantal lesgroepen te gaan toepassen. Meijer: “Eens in de zoveel jaar krijg je de kans om echt innoverend bezig te zijn. We zijn er als zeilschool trots op om op deze wijze samen te werken met de wereldtop.”
Meer informatie www.pean.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht