windverwachting

‘Leerplichtbureau ontbiedt vader zeilmeisje Laura Dekker’ was reden Nederlandse vlag maar te strijken

AMSTERDAM – Leerplichtambtenaren zijn al druk bezig met het eind van de wereldreis van het 16-jarige zeilmeisje Laura Dekker. Ze hebben haar vader Dick Dekker ontboden voor een gesprek omdat zijn dochter niet genoeg werk zou maken van school, schrijft de Volkskrant woensdag.

Omdat de vader weigerde op te komen dagen, dreigde het Regionaal Bureau Leerplicht Oosterschelderegio in november een melding te doen bij de Raad voor de Kinderbescherming. Uiteindelijk is dit niet gebeurd. (De Volkskrant, NU.nl, De Telegraaf)

16 Berichten

 • H.Wolven

  10 jaren geleden / 11 januari 2012 om 20:12 uur

  Dit was toch tevoren al voorspeld dat dit ging gebeuren, de hele leerplicht ontwijken.
  moet iemand anders het eens doen,
  ja ja

 • Cor Moes

  10 jaren geleden / 11 januari 2012 om 20:56 uur

  Eerst de vlag, dan haar paspoort

 • Mark Bos

  10 jaren geleden / 11 januari 2012 om 23:23 uur

  Wolven en Moes, wat een missmakelijke reactie.
  Laura is een heel bijzonder toptalent die wij alle juist met enthousiasme moeten begroeten. Laura, onze Hollandse trots der oceanen. Nee, lekker de zaak afzeiken verbaast mij dat dit door velen wordt gedaan. Bij de kinderbescherming was er sprake van opsluiting in een gesloten inrichting, hoe krom kan je zoiets bedenken voor een meisje dat alleen maar een passie heeft, namelijk zeilen. Leerplichtambtenaren zijn opnieuw de strijd aangegaan, wat misselijk. Trouwens Laura is officieel in Nederland uitgeschreven, dus waarom weer die ophef, wat is hier weer de reden van.
  Ik ben apentrots op haar zeiltalent haar kennis, vaardigheden en doorzettingsvermogen. Ik wens Laura een geweldig onthaal bij aankomst op St. Maarten daarmee de oceanen solo rond de wereld als jongste te hebben bedwongen. Proficiat Mark

 • Henk

  10 jaren geleden / 12 januari 2012 om 00:30 uur

  Ach, ik blijf erbij, sommige mensen doen werkelijk alles om in de belangstelling te komen. Het is en blijft een kind. (Vader trouwens ook)

 • marijke

  10 jaren geleden / 12 januari 2012 om 19:55 uur

  @ Mark bos
  De ophef wordt gemaakt door de vader van Laura en een beetje door haarzelf. Vader moest alleen op gesprek komen omdat laura zich niet aan de gemaakte afspraken hield. Hij had in september gewoon kunnen uitleggen waarom laura’s studie even op een laag pitje kwam te staan.en als hij dan gezegd had dat ze komend schooljaar gewoon weer aan t werk gaat was er niets aan de hand geweest. Nu maakt hij er een probleem van dat hij moet praten, en begint vervolgens weer te schreeuwen dat z’n dochter wordt tegen gewerkt.de afspraak was simpel. Laura mocht gaan als ze wereld school zou doen. Toen ze daar mee stopte werd slechts gevraagt om een gesprek. De ophef komt van hen zelf.

 • j dikson

  10 jaren geleden / 16 januari 2012 om 22:00 uur

  Vind het wel knap van dat meisje hoor, goed gezeild, goed beloftes gebroken, belasting ontduiken met andere vlag en nu snel emigreren. Eindelijk rust?

 • Henkes

  10 jaren geleden / 19 januari 2012 om 10:50 uur

  Leven en laten leven mensen .
  Stop toch eens met dat bekrompen gedoe en get a life.ga zo door meid en veel geluk in je verdere carrière daar in het mooie nieuw Zeeland.

 • Wil M.

  10 jaren geleden / 20 januari 2012 om 16:09 uur

  Terecht wordt het “record” door Guiness niet erkend. Na al haar spijbelen gaat het zeilmeisje een toekomst tegemoet als dom blondje. Knappe prestatie, zucht…

 • Ray

  10 jaren geleden / 20 januari 2012 om 17:20 uur

  Ongelooflijk wat zure azijnpisser reacties hier.

  Laten zien dat zij zelfstandig deze opgave heeft aangekund. Na zelf oversteken gemaakt te hebben weet ik hoe lastig het kan zijn. Je kunt je niet verschuilen achter een ander, falen heb je zelf in de hand net zo goed als slagen. Helaas is de gemiddelde Nederlandse mentaliteit dit tegenwoordig niet meer gewend.

  Ik heb er bewondering voor dat zo’n jongedame dit heeft kunnen doen.

  Jammer van al die ‘zure reacties’, we worden hier zo langzamerhand een bekrompen naar volkje dat een ander weinig tot niets gunt.

 • Marius

  10 jaren geleden / 21 januari 2012 om 22:53 uur

  Interessant meisje. Als ze zich in New Zealand gaat vestigen hoop ik haar een (paar) keer tegen te komen.

 • HENK

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 01:29 uur

  Laura, well done. No school could have taught you more in one year. Too bad that some people are so narrow minded.
  In my book they should have given you credits towards your high school diploma.
  Good luck.

 • Mathias Vanos

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 06:08 uur

  Dear Laura, je heb mij een heel jaar fijne momenten gegeven, om je zo’n beetje te volgen was een genot. ik ben niet alleen blij en trots op jou maar ben zelfs blij met het hele menselijke ras. Onder ons zit er best nog qualiteit hier of daar, en jij ben daar een prachtig voorbeeld van. Laat die autoriteiten die je het lastig proberen te maken niet geen sjoege geven, give them the finger. Go Girl, you are a precious delight!!

 • nic

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 07:49 uur

  mensen,mensen toch…het heeft niets te maken met zure reacties, of misgunnen enz. het heeft alles te maken met rechten en plichten, ik had ook mijn dromen op jonge leeftijd , maar ja er moet nu eenmaal geleerd worden voor je toekomst. Het meisje heeft mooie regels gekregen en daar moet zij zich aan houden, ook de kids van Maxima en Alex dienen zich aan de leerplichtwet te houden,dus ook onze lieve alleraadigste Laura, maar ze heeft geleerd ze vind de nederlandse mentaliteit niet goed genoeg , dus dan gaan we naar een ander land want ja als je altijd maar alleen vaart verleer je nu eenmaal het communiceren en laat dat nu de meest belangrijkste les zijn in je leven..

 • jan

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 09:57 uur

  Eeen hele knappe prestatie van laura, en veel succes gewenst in nieuw zeeland, daar heb je tenminste geen last van een onderdrukkende overheid en machtmisbruikende ambtenaren.

 • Jan B.

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 12:37 uur

  Bekrompen denken en regelneuken gaan hand in hand. Met als resultaat azijnzure reacties.
  Echte toppers laten zich niet door regelneukers en azijnpissers weerhouden. Die gaan gewoon hun eigen weg en maken hun dromen waar. Kortom ze zijn een voorbeeld voor hen die initiatief durven nemen en geven regelneukers en op de bankzitters het nakijken. Chapeau voor deze meid en dat ze een voorbeeld mag zijn voor vele jongeren die hun dromen willen waarmaken

 • Mathias Vanos

  10 jaren geleden / 22 januari 2012 om 21:02 uur

  het blijkt dat vele mensen leerplicht verwarren met leren. Wie heeft meer geleerd dit laatste jaar? op school kunnen haar vrienden nu Ganzendijk en Kibbelgaarn op de kaart vinden en van papier en een wereldbol hebben ze nu INFORMATIE dat de wereld rond is!! Vergelijk dat eens met KENNIS en practische ERVARING waarmee Laura nu verrijkt is. Holland zou een collectie moeten hebben om een standbeeld te maken voor deze nationale schat, en plaatsen tussen Tromp en Piet Hein, (ook nog maar jochies toen ze naar zee gingen) of zijn jullie die vergeten?

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X