Informatie voor de watersporter

Leerzaam boekje voor watersporters en handig voor vertrekkers en wedstrijdzeilers, het 'Schippers handboek vlaggen'

PERSBERICHT
alk_vlaggenhandboekAlkmaar – Het voeren van vlaggen is zo oud als de scheepvaart en watersport zelf. Aan vlaggen herken je het land van herkomst, de rederij of de eigenaar van een schip. Je weet bij welke vereniging een schipper is aangesloten of tot welke wedstrijdklasse zijn of haar schip behoort.
Tot de komst van de draadloze telegrafie en radiotelefonie waren sein- en waarschuwingsvlaggen de belangrijkste vorm van communicatie op afstand en in sommige situaties zijn ze dat nog steeds. Ook bij zeilwedstrljden is enige kennis van seinvlaggen meer dan gewenst. Vlaggen zijn er in talloze vormen, doeksoorten en in bonte – of zelfs iritrigerende – kleurcombinaties. Ze wapperen aan stokken, masttoppen, gaffels en zallngs.
Maar wat betekenen ze precies? Wanneer wordt een vlag gehesen? En op welke plek? In dit handzame en praktische boekje vindt u het antwoord op deze, en tal van andere vragen in de vorm van achtergrondinformatie, tekeningen, instructies, praktische tips en vlagherkenning op kleur en vorm.
Een handige gids voor schippers van zeil- en motorjachten en voor de prljs hoeft u het in ieder geval niet te laten. Een mooi en zinnig cadeauboekje.
Gegevens:
auteur: René Westerhuis
Formaar: 10 x 16 cm
Omvang: 96 pagina’s. Geheel in kleur. Genaaid gebrocheerd
Verkoopprijs € 7,95
ISBN 978 90 5967 110 8
Meer informatie www.alk.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht