Leerzaam Jeugd WK Zeilen voor TeamNL talenten

Het Nederlandse team deed tijdens het Jeugd Wereldkampioenschap van 2021 mee met negen talentvolle zeilers in zes van de elf disciplines. Olivier Jaquet (18) en Femme Rijk (16) eindigen op een vierde plaats in de spectaculaire Nacra catamaran. Op de slotdag grijpen ze net naast de medailles. Kitefoiler Jis van Hees (18) blijft steken op de zesde plaats. Het toernooi kan omschreven worden als een typisch licht weer evenement, en alleen al daarom heel leerzaam voor deze talenten. 

29er en ILCA6
Marlies Schouten en Maud Lodewijk eindigen op de twaalfde plaats in de 29er. Robbert Huisman en Frank Boer sluiten het toernooi af op een veertiende plaats bij de jongens in de 29er. In de ILCA6 klasse eindigt Roos Wind op een 21ste plaats bij de meiden en Hidde Schraffordt op een 23ste plaats bij de jongens. 

Leerzaam evenement
Marc de Haas, teamleider en coach zei voor het evenement dat in het algemeen medailles winnen niet het ultieme doel is bij de jeugd, maar dat Nederland moeten streven om met de jeugdteams internationaal in de top acht te eindigen. 

De Haas gaf de volgende reactie: “Voor het hele team is het een leerzaam evenement geweest. Voor Olivier en Femme was een bronzen medaille in de laatste downwind nog mogelijk, we waren heel dichtbij. Hidde en Roos zijn jong in dit veld en gaan nog een paar keer meedoen. Dat in overweging nemende, hebben ze het goed gedaan en dat belooft wat voor de toekomst. De 29er teams zijn heel ervaren, maar er zat helaas in deze omstandigheden niet meer in.” 

Sultan van Oman geeft vlag mee aan Femme Rijk voor Den Haag 2023
Marc de Haas legt nog uit dat Femme Rijk voor Nederland de vlag in ontvangst heeft mogen nemen van de Sultan van Oman omdat Nederland de organisatie op zich heeft genomen voor 2022 als het Jeugd WK in Den Haag gehouden wordt. 

Jis van Hees teleurgesteld
Jis van Hees is teleurgesteld met de zesde plaats maar blij met zijn hele seizoen. Hij gaf de volgende reactie: “Zesde, tja wel een beetje jammer. Uiteindelijk eindig ik op één puntje van de nummer vijf. Het was een hartstikke leerzaam event voor mij. Waarin ik, zeker in deze omstandigheden, nog net wat te kort kwam. Maar al met al ben ik tevreden met dit seizoen en zie ik dit als een mooie afsluiter. Eerder dit jaar eindigde ik als derde op het jeugd WK kitefoilen en op het EK onder 19 pakte ik zelfs het zilver. Het is een mooi jaar geweest waarin ik de aansluiting met de top twintig bij de senioren heb weten te vinden.” 

Kitesurfcoach Casper Bouman zei het volgende: “Het is mega gaaf om te zien dat het Kitefoilen bij dit Jeugd Wereldkampioenschap is aangesloten. Het niveau van de jonge getalenteerde riders is echt mega hoog. Maximilian Maeder, de Singaporeaan die hier wint is de regerend Europees Kampioen onder 19. De Italiaan die hier tweede wordt: Ricardo Pianosi, was eerder dit jaar derde bij de mannen senioren op het WK. Het is goed om te zien dat Jis de aansluiting heeft, zowel technisch als tactisch.” 

Zie voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Lloyd Images

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X