Schreierstoren LJ Harri

Legendarische nautische boeken- en kaartenwinkel L.J. Harri verhuist na ruim 290 jaar van Amsterdam naar Rotterdam

Een vaste waarde in Amsterdam gaat verdwijnen. Sedert 1730 was men voor zeekaarten en boeken welkom bij L.J. Harri. Vanaf de jaren 60 in de Schreierstoren; een onvervangbaar fraaie plaats voor iedereen die iets met historie en met water heeft.


De Schreierstoren was de vertrekplaats van Hudson met de ëHalve Maení op weg naar New York en de Hudsonrivier. Het stads-scheepskantoor van weleer was de startplaats van vele VOC-expedities. Niet gek dat L.J. Harri erg blij was met deze unieke plaats voor haar winkel. Het was een gouden tijd en de watersport ontwikkelde zich enorm, terwijl de beroepsvaart zich toen al wat terugtrok uit de stad. Menige varensgast van de koopvaardij heeft bij Harri als onderdeel van de opleiding op de zeevaartschool kaarten gecorrigeerd en/of stage gelopen.

Vandaag is alles anders. De toren is zoals hij was, maar de omgeving heeft drastische veranderingen ondergaan, waardoor de bereikbaarheid en het winkelplezier voor de klanten van deze unieke winkel fors heeft moeten inboeten. Met Corona in de rug heeft L.J. Harri anderhalf jaar de tijd gehad om na te denken of de winkel nog wel aan de vraag van de klanten voldeed en het antwoord luidde dat een andere plaats voor de activiteiten handiger, efficiÎnter en economisch gezien voordeliger zou zijn. Dat afgewogen tegenover de emotie en de niet-zakelijke aspecten maakt dat het huidige team met bloedend hart het besluit heeft genomen om hun winkel te verplaatsen.

Niet om de hoek, maar weg van de stad; naar het middelpunt van Maritiem Nederland: Rotterdam. Op naar nieuw elan, naar moderne stadscultuur, naar een bruisend havenleven en naar een zeer goed bereikbare winkel op het Noordereiland. Daar waar ook zusterbedrijf Observator is gevestigd. De winkelruimte wordt iets kleiner, maar het assortiment (samen met dat van Observator) is inmiddels uniek in West Europa. De webshop van L.J. Harri is en blijft er voor mensen die snel en zonder de winkel vanuit hun luie stoel toch een indruk willen krijgen van het (overigens veel bredere) aanbod. De webshop die beide winkels al delen wordt vanaf 1 januari 2022 ruim uitgebreid.
In november en december biedt Harri haar relaties de gelegenheid om nog ÈÈn keer een nostalgietoer te maken naar de Schreierstoren. Er zullen aantrekkelijke verhuisaanbiedingen zijn en ook het hele interieur komt beschikbaar. Na ruim 290 jaar in Amsterdam verruimt L.J. Harri de blik: Op naar Rotterdam!

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X