Informatie voor de watersporter
LEKKER Boats gaat los met een nieuw yacht: de LEKKER 44

LEKKER Boats gaat los met een nieuw yacht: de LEKKER 44

Leimuiden, 7 juli 2022 – Botenbouwer LEKKER Boats breidt zijn vloot uit met een nieuw yacht: de LEKKER 44. Zwemmen op de Bahama’s of op avontuur langs de Griekse eilanden. Deze zeewaardige weekender heeft een topsnelheid van meer dan 50 knopen (92 km/u) en is perfect om dagenlang mee op avontuur te gaan, ongeacht de weersomstandigheden. Dankzij het robuuste en functionele design is er plek voor maar liefst zestien passagiers en vier slaapplekken.

De LEKKER 44 staat voor een sociale weekender die onverwoestbaar is, veilig is door zijn hoge gangboard en van alle comfort is voorzien,’ stelt Meindert Wolfraad. Bij het design staat het verbruik van de boot centraal, hiervoor draaien we elke kilo om en hebben we speciale spray railsen (onderwater ski’s) ontworpen die ervoor zorgen dat je zo efficiënt mogelijk kunt varen. Daarnaast kun je door zijn karakteristieke rechte boeg door het water snijden waardoor je ook extra stabiel vaart door hoge golven. Waarom zou je een 55ft kopen als je met de LEKKER 44ft dezelfde ruimte hebt en een betere beleving op het water?’

Eén boot, drie verschillende interieurs
De LEKKER 44 wordt ontworpen, getest en gebouwd in Nederland waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft en de bouw van de boot een ware experience voor de klant oplevert. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende configuraties: Sport, Adventure en Ultimate. Het lichtgewicht Sport-model is gericht op het buitenleven voor zestien personen en biedt opbergplekken en een toilet binnen. De Adventure heeft daarbij één ruime hut en is voorzien van twee slaapplekken. De Ultimate heeft de grootste hutten met vier slaapplaatsen, die configureerbaar zijn naar een tafel, en een douche. De boot is ontworpen in samenwerking met Cor de Rover. Voor het interieur werkt LEKKER Boats samen met Van Kralingen Exclusive Yacht Interiors. Beiden partijen zijn sterk gevestigde namen binnen de superjachten. 

Voor jou gebouwd
Het herkenbare LEKKER-DNA van veilig en comfortabel varen gecombineerd met hoge snelheden en oer-Hollandse gezelligheid vormt de basis van de 44. Met twee tafels achterin voor een lunch bij de outdoor keuken en het zonnedek voorop is alles aanwezig. Dankzij het aluminium casco kun je de LEKKER 44 custom build maken. Of je nu wilt surfen, duiken of een biertap wilt laten installeren; waarom niet?

Wolfraad: ‘De LEKKER 44 heeft de robuustheid van een traditionele Range Rover Defender gecombineerd met de nieuwste technologie en de snelheid van een Porsche. Waarbij je net als in een classic Cadillac met zijn vieren achter het stuur kunt zitten. Deze kenmerken gaven ons de inspiratie voor de LEKKER 44.’

Het avontuur begint hier!
De LEKKER 44 wordt officieel gelanceerd in september op het Cannes Yachting Festival 2022 en is daarna te bezichtigen in Genua, Monaco en Fort Lauderdale. De eerste drie LEKKER 44 zullen varen in Amsterdam, Cannes en Miami dit jaar.

Specificaties van de 44 
Topsnelheid: over 50 kts / meer dan 92 km/u 
Bereik: 800 km
Lengte: 13,5 m / 44 ft 
Breedte: 4 m / 13 ft 
Motoren: Volvo Penta D6 – Sterndrive, optioneel Volvo Penta IPS of buitenboordmotoren
Ontwerp: Cor de Rover
Interieurbouw: Van Kralingen Exclusive Yacht Interiors
Naval architect: De Vos/de Vries

Vraag hier de brochure aan. 

Voor meer informatie: lekkerboats.com

Foto: LEKKER Boats

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht