Informatie voor de watersporter

Lelystad ondersteunt open ‘Batavia Stad NK Match Racing’ van 20 tot en met 22 april op Markermeer

Lelystad – Met trots kunnen wij berichten dat Lelystad het open Nederlands Kampioenschap Match Racing (‘Batavia Stad NK Match Racing’) ondersteunt dat van 20 t/m 22 april 2012 plaats vindt in Lelystad op het Markermeer ter hoogte van landschapskunstwerk ‘Exposure’ welke gemaakt is door de Brit Anthony Gormley.
Het Batavia Stad NK Match Racing is een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Match racen is een van de meest spannende en publieksvriendelijke vormen van zeilwedstrijden. “Binnen de ambitie om van Lelystad het belangrijkste maritieme evenementencentrum voor nationale en internationale wedstrijden en events te maken, wordt er actief gezocht naar belangrijke nationale en internationale watersport events. Dit spektakel past dan ook precies in die doelstelling” aldus Tom Touber, directeur van City Marketing Lelystad. Eerder werd Batavia Stad Fashion Outlet al hoofdsponsor van het evenement, dat door het Lelystadse zeiltopsport bedrijf Team Heiner wordt georganiseerd.
“Lelystad heeft enorm veel te bieden op het gebied van watersport. Veel daarvan is nog onbekend bij de watersporters. Het Batavia Stad NK Match Racing is de uitgelezen mogelijkheid om Lelystad binnen deze wereld als wedstrijdplaats met fantastisch wedstrijdwater te presenteren, alsmede als vaar- en toeristische bestemming. Lelystad is een unieke vaarbestemming. Niet alleen prachtige havens en uitgebreide voorzieningen zijn aantrekkelijke kwaliteiten voor watersportliefhebbers. Ook de toeristische recreatieve attracties en activiteiten maken Lelystad tot de ideale vakantiebestemming in eigen land. Wij zijn er als Lelystad trots op om gastheer te mogen zijn van dit prachtige zeilevenement dat onder leiding staat van onze Lelystadse ambassadeur Roy Heiner” vertelt Touber.
Omdat het wedstrijd weekend (20 t/m 22 april) samenvalt met de HISWA gebruikte boten beurs – welke plaats vindt in de Bataviahaven – belooft het een fantastisch weekend aan de Lelystadse kust te worden. Tijdens het Batavia Stad NK Match Racing worden de deelnemende boten voorzien van de logo’s van Lelystad, uiteraard naast de uitingen van hoofdsponsor Batavia Stad en andere sponsoren.
“Wij zijn uiteraard erg blij dat Lelystad ons evenement op deze wijze ondersteunt. Samen zijn wij in staat een nog aantrekkelijker evenement op te zetten” sluit Roy Heiner af.
Meer informatie www.teamheiner.com en citymarketinglelystad.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht