123 stickers

Liftend per boot door Nederland doet Wieke van Oordt in Drenthe bijna stranden

Wieke van Oordt lift per boot door Nederland. „Het wordt een harde nacht op de grond, no matter, junkies slapen overal.” ‘Liften per boot door Drenthe?”, vraagt de schipper van de pont in Zwartsluis. „Waarom zou je dat willen? De drie A’s komen uit Drenthe: armoede, alcoholisme en achterdocht.” Hij zet me af in de jachthaven. Ik stap de steiger op en begin mijn dagelijkse zoektocht. Ik lift per boot door Nederland. Alle provincies aandoen met elke boot die me wil meenemen. Zo’n twee weken eerder begon ik in Limburg, nu ben ik in Overijssel. Vijf provincies gehad, nog zeven te gaan. (NRC)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X