Informatie voor de watersporter

Limburgse Jachtmakelaars introduceren nieuw motorjacht 'voor alleman' onder de naam Loyal Yachts

PERSBERICHT
loyalyachtsMaastricht – Onder de nieuwe merknaam “Loyal Yachts” presenteren de Limburgse Jachtmakelaars een ontwerp van een nieuw type motorboot, welke specifiek is toegesneden op de huidige tijd. Na jarenlang stalen motorjachten van het merk Pedro verkocht te hebben zijn de Limburgse Jachtmakelaars een nieuwe weg ingeslagen. “De markt is rijp voor de introductie van een nieuw type motorboot, waarvan de eigenschappen veel meer zijn toegespitst op de veranderde gebruiker”, aldus Wim den Os van de Limburgse Jachtmakelaars.
Profiel motorbootvaarder is sterk veranderd
Opvallend is de laatste jaren het veranderde gedrag van de motorbootvaarder, maar ook het soort motorbootvaarder. Vrijwel alle huidige motorbootvaarders vallen in de leeftijdscategorie van 55 tot 75 jaar, zijn al dan niet met pensioen en nog behoorlijk actief. Jonge gezinnen met kinderen participeren nauwelijks meer.
Het nieuwe motorbootconcept van de Limburgse Jachtmakelaars speelt in op de verlangens van de oudere doelgroep, is voldoende comfortabel, maar is ook avontuurlijk genoeg voor jonge mensen. Daarnaast wordt de boot geplaatst in een prijssegment wat bereikbaar is voor beide doelgroepen.
Uitgangspunten “Loyal 980”
De ontwikkeling van de “Loyal 980” is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
– Op een comfortabele boot zijn zo weinig mogelijk niveauverschillen.
– Een ruime “mastercabin” en een prettige sanitaire ruimte zijn essentieel, maar daarnaast moet het aantal slaapplaatsen ook makkelijk uit te breiden zijn naar vier.
– Een laag brandstofgebruik en een keuze voor hedendaagse aandrijftechniek is belangrijk.
– Er moet voldoende buitencomfort zijn met een groot achterdek dat ruimte biedt voor een rubberboot of twee (elektrisch ondersteunde) fietsen. Dit achterdek moet vanaf de afmeerplaats goed toegankelijk zijn.
– Om een laag brandstofgebruik te realiseren moeten uitsluitend lichte materialen worden toegepast.
– Bouwmaterialen moeten duurzaam, maar ook te recyclen zijn na het levenseinde van de boot.
Op verzoek wordt het dak uitgevoerd als klapdak, waardoor in de dakconstructie twee (kinder)bedden worden gerealiseerd
Gebruik van lichte materialen
Een duurzame boot met een laag brandstofgebruik zijn de belangrijkste uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van de “Loyal 980”.
De “Loyal 980” wordt daarom niet gebouwd van staal of polyester, maar van aluminium. Aluminium is duurzaam , licht van gewicht en te recyclen.
Daar komt bij dat behandeling van het onderwaterschip niet nodig is en ook de opbouw niet noodzakelijk geschilderd hoeft te zijn. Ook voor het interieur worden lichte materialen gebruikt en dat komt het brandstofgebruik ten goede.
Door gebruik van lichte materialen, is het niet noodzakelijk om voor conventionele, vaak té zware motoren te kiezen. Voor de motorisering is daarom gekozen voor een onderhoudsarme en zuinige oplossing. Er is voorzien in zijn twee concepten. Een 26,2 pk dieselmotor gebaseerd op Mitsubishi motortechniek (op verzoek kan ook een zwaardere dieselmotor worden geleverd), of een elektrische aandrijving van 8 KW geplaatst in de aandrijflijn met de diesel. Voor de voortstuwing is gekozen voor een vaste schroefas in lijn.
Comfortabel én betaalbaar
De Limburgse Jachtmakelaars zijn er op een slimme manier in geslaagd om de betaalbaarheid niet ten koste te laten gaan van comfort. Comfortabel is de “Loyal 980” namelijk absoluut. De voorruimte heeft een “mastercabin”” met een bed van 2 meter lang en 1,6 meter breed. Verder is in de voorruimte ruim en comfortabel sanitair voorhanden. De ruime salon, voorzien van keuken, zithoek en stuurpositie is op hetzelfde niveau als de gangboorden en de open kuip. Het achterste gedeelte van de kuip is beschikbaar voor het vervoer van fietsen, een dinghy of andere zaken.
De “Loyal 980” is leverbaar vanaf € 119.500,- incl 21 % btw. De eerste boten zijn leverbaar in 2013.
De eerste presentatie van het ontwerp van de  ‘Loyal 980’ vindt plaats op de Belgian Boat Show in Gent in februari 2013.
Meer informatie www.delimburgsejachtmakelaars.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht