Informatie voor de watersporter

Linssen Yachts kondigt samenwerking aan met Rotorswingvoor stabilisatiesystemen

Linssen Yachts, Europa’s marktleider in stalen motorjachten, is verheugd de samenwerking aan te kondigen met Rotorswing, een vooraanstaande leverancier van innovatieve stabilisatiesystemen. Dankzij deze samenwerking kunnen Linssen-jachten vanaf 40 voet (12,85 meter) optioneel worden uitgerust met het geavanceerde Rotorswing stabilisatiesysteem, dat zorgt voor een efficiënte slingerdemping en daarmee groter vaarcomfort.

Het Rotorswing systeem maakt gebruik van het Magnus-effect en bestaat uit één of twee onder het schip bevestigde rotors die via CANbus worden aangestuurd. Door de rolhoek, rolsnelheid en versnelling te berekenen, worden de rotors aangestuurd om ongewenste bewegingen van het schip effectief te minimaliseren. Dit resulteert in een stabielere en comfortabelere vaarervaring, zelfs in uitdagende omstandigheden.

“Wij streven er voortdurend naar om onze klanten het hoogste niveau van comfort en veiligheid te bieden. De integratie van het Rotorswing stabilisatiesysteem in onze jachten vanaf 40 voet is een belangrijke stap om dit doel te bereiken. We zijn verheugd om samen te werken met Rotorswing, een bedrijf dat net als wij innovatie en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.” aldus Yvonne Linssen, commercieel directeur van Linssen Yachts.

De Rotorswing-systemen worden worden elektrisch aangedreven en zijn bijzonder compact. Hierdoor kunnen ze eenvoudig geïnstalleerd en geïntegreerd worden in de bestaande technische componenten in de machinekamer van de Linssen-jachten. Door de koppeling met de aandrijving en het Linssen-besturingssysteem worden de rotors automatisch ingeklapt wanneer de morsehendel in neutraal of achteruit wordt geschakeld.

Rotorswing voegt toe: “We zijn trots om samen te werken met Linssen Yachts en hen te ondersteunen bij het bieden van een nog beter vaarcomfort voor hun klanten. Onze stabilisatiesystemen zijn ontworpen om de vaarbeleving te verbeteren en we kijken uit naar een langdurige samenwerking.”

Voor meer informatie over de beschikbaarheid van het Rotorswing stabilisatiesysteem op Linssen-jachten of het maken van een proefvaart kunt u contact opnemen met Linssen Yachts.

Voor meer informatie: linssenyachts.com & rotorswing.nl

Foto: Linssen Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht