Liteboat presenteert sportieve roei-zeilboot (of zeil-roeiboot) waarin je ook nog kunt overnachten tijdens avontuurlijke trektochten

PERSBERICHT
Warmond – Innovaren, importeur van ultralichte en handelbare stabiele skiffs, brengt de nieuwe Liteboat XP in Nederland op de markt. Deze nieuwste Liteboat weerspiegelt de historische band tussen roeien, zeilen en transport. Het concept richt zich op de groep avontuurlijke watersporters met overlappende interesse voor zeilen en roeien. Het is de boot voor het maken van sportieve meerdaagse trektochten over het water.

Het ideale vaartuig voor avontuurlijke tochten in een meren-, plassen, of waddengebied… (foto’s Liteboat)
De Liteboat XP is bestemd voor sportieve liefhebbers van water en natuur. Voor watersporters die graag hun spieren gebruiken, maar met wat wind in hun zeil ook kunnen genieten van de rust. En voor wie overnachten in hun boot een extra dimensie aan de beleving toevoegt. Het is het ideale vaartuig voor moderne ‘zeil-roeiers’, die van dit natuurlijk varen een eigen sport hebben gemaakt en tochten organiseren. Zeil-roeiend kun je hele afstanden afleggen en met een ondiep stekende boot overal komen en aanleggen. En je hoeft natuurlijk niet in je boot te overnachten!
Net als bij de Liteboat-skiffs heeft ontwerper Manuard een veilige boot getekend, die niet veel zeil- of roei-ervaring vereist. Anders gezegd: als je weet dat je niet tegen de wind in kunt zeilen en met je rug in de vaarrichting hoort te roeien, kan er met deze boot niet zo veel mis gaan. De zes meter lange Liteboat XP is namelijk niet minder dan 1,78m breed, de garantie voor veel stabiliteit. Dankzij de vacuüminjectie methode is de glas-koolstof sandwichconstructie van de romp ijzersterk.
De Liteboat XP is dus zeker geen skiff (ook al is hij voorzien van een rijdende zitting), waarmee je ook kunt zeilen. Daarvoor is hij te zwaar (145 kilo). Noch een open zeilboot, waarmee je ook kunt roeien. De afsluitbare voorpunt is twee kooien rijk. Daarmee is het echt een nieuw soort autonoom ‘transportvaartuig’ voor een nieuwe vaarbeleving, waarmee je tochten van verschillende dagen kunt maken, wonderbaarlijk goed kunt zeilen en wonderbaarlijk goed kunt roeien.
Meer informatie www.innovaren.nl