Informatie voor de watersporter

Live online radio en televisie 24 Uurs Zeilrace 2015, inschrijven tot vrijdagavond 7 augustus

PERSBERICHT
Medemblik – De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace op 28 en 29 augustus voegt een uniek element toe aan de grootste zeilwedstrijd van Nederland. Dit jaar is de wedstrijd live te beluisteren via de radio en vanaf zaterdagmiddag ook te zien via Youtube. Deelnemers en thuisblijvers blijven via 24 Uurs Regatta Radio en 24 Uurs Regatta Tube tv van minuut tot minuut op de hoogte van de vorderingen van de zeilers. Teams kunnen zich nog tot vrijdagavond 7 augustus tegen het lage tarief inschrijven voor de 24 Uurs Race 2015.
Het team van Regatta Radio verzorgt vanuit Medemblik meer dan een etmaal lang live updates. Vanuit een mobiele studio in het Regatta Center Medemblik heeft het team telefonisch contact met zeilers, organisatoren, het publiek, thuisblijvers en sponsoren. Vanaf het water doen varende reporters verslag van de beproevingen van de deelnemers die in 24 uur tijd zoveel mogelijk mijlen moeten afleggen. Ook kan iedereen tijdens de uitzending langskomen in de studio op de eerste etage van het Internationaal Sailing Center in het Regatta Center Medemblik om te vertellen hoe hij of zij de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace beleeft.
Live interviews
De 24 Uurs Regatta Radio zendt vanaf vrijdagavond 18.00 uur tot zaterdagavond 20.00 uur uit via de website www.regattaradio.nl.
Vanaf zaterdag 12.00 uur worden er ook live interviews uitgezonden via het Youtube kanaal van Zeilheilden. Het hoogtepunt van de 24 Uurs Zeilrace vormt sinds jaar en dag de finish in Medemblik, wanneer alle deelnemers tegelijkertijd de haven van Medemblik willen invaren. Regatta Tube tv is bij de finish en de intocht in Medemblik en zendt de beelden live via Youtube uit.
Regatta Radio is een initiatief van zeiler en journalist Jules Bänffer. Met een team van presentatoren, technici, cameramensen en verslaggevers verzorgt Regatta Radio live radio en televisie tijdens zeilevenementen. Regatta Radio is alleen in de lucht tijdens een evenement en verzorgt op locatie bijdragen en interviews.
Inschrijven
De Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace gaat op vrijdagavond 28 augustus van start. De circa 600 boten vertrekken vanuit veertien locaties langs het IJsselmeer en Markermeer voor deze jaarlijkse beproeving van zeilvaardigheden en navigatiekennis en finishen een etmaal later voor de kust van Medemblik. Zowel het weer als het zeilen van de boot over de vastgestelde rakken bepalen het succes.
Op het moment van verschijnen van dit persbericht zijn er 463 boten ingeschreven. Inschrijven voor de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace kan tot en met vrijdag 7 augustus 17.00 uur voor een laag tarief. Daarna wordt 25 euro administratiekosten extra in rekening gebracht. Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website.
Over 24 Uurs Zeilrace
De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers organiseert voor de 51ste keer de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace. De combinatie van navigatiekunst, zeilen, de gezelligheid en overleven maakt het evenement nog altijd geliefd bij jachtzeilers. Het deelnemersveld bestaat uit toer- en wedstrijdklassen. Alle teams moeten in een etmaal zoveel mogelijk zeemijlen afleggen. Ze mogen de vastgestelde rakken op het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en de Noordzee slechts twee keer bevaren, dus navigatie is essentieel. Naast zeewaardigheid en uithoudingsvermogen van de gehele bemanning, zijn een goede interpretatie van het weer, het vaargebied en de stromingen belangrijke factoren voor het eindresultaat.
Deelname aan de Delta Lloyd 24 Uurs Zeilrace is mogelijk in de ORC Club, Ronde- en Platbodemjachten, VKSJ aangesloten (klassieke) jachten, PolyClassic aangesloten jachten, zeegaande multihulls alsmede in niet-gemeten kajuitzeiljachten. Het overgrote deel van de vloot doet mee aan de tocht. De rest verdeelt zich over de diverse wedstrijdklassen.
Meer informatie www.regattaradio.nl, Delta Lloyd 24 uurs Zeilrace)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht