Lorentz-sluizen in Afsluitdijk Kornwerderzand vanaf maandag 21 maart tot 1 mei gesloten

lorentzsluis_stremmingMakkum, Afsluitdijk – Rijkswaterstaat werkt van 21 maart 2016 tot naar verwachting 1 mei 2016 aan de vervanging van het bedieningssysteem van het Lorentzcomplex bij Kornwerderzand; de Friesland kant van de Afsluitdijk. De vervanging van de bedieningssysteem is nodig om deze in de toekomst veilig te kunnen blijven gebruiken en moet minder storingen opleveren. Daarnaast moeten remmingen geleidewerken voor de scheepvaart worden vervangen om scheepvaart te kunnen blijven faciliteren.

Hinder scheepvaart
De bruggen en sluizen kunnen op het moment dat er gewerkt wordt aan het besturingssysteem niet gebruikt worden. Dit betekent dat er dan geen scheepvaart mogelijk is op het Lorentzcomplex. De stremming van het Lorentzcomplex omvat de gehele periode tussen 21 maart 2016 tot 1 mei 2016. Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren. Tijdens de stremming bij het Lorentzcomplex is het Stevincomplex beschikbaar voor scheepvaart.

De scheepvaart houdt dus altijd de mogelijkheid om de Afsluitdijk te passeren, maar houd rekening met een langere wachttijd. In 2015 en 2016 werkt Rijkswaterstaat aan de vervanging en opwaardering van de remmingwerken, waardoor er naast eerder genoemde stremming ook hinder wordt verwacht. Deze werkzaamheden worden zowel aan de Lorentz- als aan de Stevinsluis verricht.

Dezelfde werkzaamheden worden uitgevoerd bij het Stevincomplex bij Den Oever, de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk. Hier starten de werkzaamheden 5 september 2016. De verwachting is dat de werkzaamheden bij het Stevincomplex 16 oktober 2016 zijn afgerond. (Rijkswaterstaat)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X