Informatie voor de watersporter

Lucas Schröder kan dankzij Brunel dit jaar weer meedoen aan Transat 650

Amsterdam – Solozeiler Lucas Schröder zal dit najaar deelnemen aan de Transat 650. Het is de tweede keer dat hij aan de start verschijnt van de loodzware oceaanrace voor boten van 6,50 meter. Na zijn succesvolle zevende plaats in de serieklasse in 2007, kiest Lucas Schröder nu voor de klasse waarin nauwelijks technische beperkingen gelden. De ‘Proto’s’ vormen de koningsklasse van de prestigieuze wedstrijd. Met hun koolstof innovaties, draaimasten en kantelkielen zijn ze feitelijk een kleine Open 60 of Volvo 70.

Lucas Schröder ziet zijn tweede deelname als een logische stap na de goede prestatie in zijn eerste Transat. “Als je merkt dat je ergens goed in bent, wil je het vaker doen. Ik realiseerde mij dat heel erg op de laatste dag van de vorige race. Toen besefte ik hoeveel ik had geleerd, hoe stijl de leercurve was geweest. Maar ook dat ik nog lang niet het maximale uit mezelf had gehaald. Daarom ben ik ook zo blij met deze nieuwe kans…”.

De Transat campagne van Lucas Schröder wordt gesponsord door Brunel. Voor de Amsterdamse zakelijk dienstverlener betekent het een hernieuwde betrokkenheid bij een ambitieus zeilproject. Eerder bracht Brunel teams aan de start in ondermeer de Volvo Ocean Race en de Tour de France à la Voile. Co-sponsors zijn Sevenstar Yacht Transport en Gaastra. (BrunelSailingLucas Schröder Ocean-Challenge)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht