Maandblad Motorboot en Scheepsvakman.nl brengen vanaf deze zomer samen nautische vakspecialisten en booteigenaren bijeen

PERSBERICHT
AMSTERDAM, BARNEVELD – Motorboot.com en Scheepsvakman.nl gaan een digitaal partnership aan. Vanaf deze zomer kunnen bezoekers van de nieuwe Motorboot website snel in contact komen met nautische vakspecialisten. Wanneer een motorbooteigenaar werk aan de boot wil laten uitvoeren, plaatst hij of zij kosteloos een advertentie online. Jachtwerven, technische bedrijven en zelfstandige specialisten reageren daar op. Zo hebben ze snel de juiste partij aan boord.
De service op de website van Motorboot wordt ondersteund door Scheepsvakman.nl. Deze online marktplaats is gespecialiseerd in het matchen van booteigenaren en vakspecialisten. Bij Scheepsvakman.nl zijn ruim tweehonderd ondernemers aangesloten die vooraf geverifieerd zijn op kwaliteit aan de hand van referentieprojecten. Ruim de helft van dit bestand is daarnaast lid van een branchevereniging zoals de HISWA Vereniging of de Metaalunie.
Motorboot is het enige onafhankelijke Nederlandse medium dat zich uitsluitend richt op eigenaren en schippers van motorboten. Via het maandblad en de website informeert Motorboot recreatieschippers over hun schip, uitrusting, toertochten, techniek, veiligheid en wetgeving. En natuurlijk ook over onderhoud. Motorboot sluit daarbij aan op wat online en mobiele communicatie booteigenaren te bieden heeft. De nieuwe service is een aanvulling op de informatie die Motorboot ontwikkelt voor motorboot schippers die zelf aan de slag willen.
“Onze doelgroep bevindt zich een groot deel van het jaar op het water”, zegt Motorboot hoofdredacteur Hans Papenburg. We kunnen hen steeds beter bedienen dankzij alle nieuwe media. Daarnaast willen we ook enkele services bieden die het leven van recreatieschippers makkelijker maken. Snel de juiste vakspecialist aan boord, is er daar een van. Wat de samenwerking met Scheepsvakman.nl extra leuk maakt is hun eigen passie voor motorboten. Dat merk je en dat schept toch een band.”
Ben Niestadt van Scheepsvakman.nl zegt over de samenwerking: “We zijn trots dat een gevestigde partij zoals Motorboot ervoor kiest met ons samen te werken. Ik ben de website ruim een jaar geleden begonnen vanuit een eigen behoefte aan meer transparantie in de markt. We houden kantoor op een 24 meter lang varend werkschip uit 1914 en daar is ook met regelmaat wat aan te doen. Op deze manier hoop ik mijn collega-schippers een dienst te bewijzen.”
Meer informatie www.motorboot.com  en www.scheepsvakman.nl