Informatie voor de watersporter

Maickel Dijkstra nieuwe schipper voor KNRM station Lelystad

Gisteren heeft Maickel Dijkstra het stokje overgenomen van Sylvain van Ligtenberg als schipper van KNRM Station Lelystad. De schipper is verantwoordelijk voor het complete reilen en zeilen op het reddingstation, waaronder de bemanning en het materieel. Van Ligtenberg stond sinds de oprichting 10 jaar geleden aan het roer van KNRM Lelystad. Dijkstra (35) is eveneens vanaf het begin bij het station betrokken en was al geruime tijd plaatsvervangend schipper tijdens inzetten. Schipper en bemanning opereren geheel op vrijwillige basis.

Stokje overdragen

Sylvain van Ligtenberg kijkt trots terug op zijn 10-jarige periode als schipper van KNRM Lelystad: “Het was heel bijzonder om dit station van het begin af aan op te bouwen met een fijn team. Dit is heel bijzonder als je bedenkt dat wij allemaal vrijwillige krachten zijn. Na 10 jaar is het moment gekomen om het stokje over te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat Maickel een uitstekende schipper is voor KNRM Lelystad.” Sylvain blijft overigens aan het reddingstation verbonden.

Geoliede machine

Maickel Dijkstra is in het dagelijks leven bedrijfsleider in de nautische sector. In 2012 behoorde hij tot de eerste groep opstappers die in korte tijd een reeks opleidingen volgde om voor de KNRM aan de slag te kunnen gaan. Al snel groeide hij door tot plaatsvervangend schipper, wat inhoudt dat hij de leiding heeft op de reddingboot wanneer de schipper zelf geen dienst heeft. Maickel: “Ik heb in die tien jaar tijd erg veel geleerd en daar ben ik de KNRM ook dankbaar voor. Met zo’n 25 collega’s opereren we als een geoliede machine en de organisatie staat als een huis. Ik kijk ernaar uit om het station verder uit te bouwen en nieuwe opstappers op te leiden. Daarnaast zijn we in afwachting van onze nieuwe reddingboot, die groter en krachtiger is, zodat we nog beter en sneller kunnen opereren.”

Voor meer informatie: knrm.nl

Foto: KNRM

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht