windverwachting

Man wil hond redden vanaf boot voor Uitdam, raakt in verdrinkingsnood en overlijdt later in ziekenhuis

UITDAM – In een poging zijn hond te redden is een man zondagmiddag in verdrinkingsnood geraakt op het Markermeer. De man dook de hond na van een boot die zo’n twee kilometer van de jachthaven in Uitdam (gemeente Waterland) in het water terechtgekomen was. Een passerende boot op het Markermeer heeft de man aan boord genomen, waarna het slachtoffer gereanimeerd moest worden. Het is zeer onzeker of hij de reddingspoging van zijn hond zal overleven. (NHD, update:  ‘Man die zijn hond probeerde te redden overleden’- NHD)

2 Berichten

 • Henk Wijga

  10 jaren geleden / 28 mei 2012 om 12:14 uur

  De meeste reddings- en hulpverleningsboten (bergers) waren al preventief op het water vanwege de drukte en konden snel ter plaatse zijn na de oproep over 16 van de Kustwacht: binnen 11 minuten na de melding werd de man uit het water gehaald door de Blizzartd van de Waterhulpdienst.nl en werd de reanimatie gestart. 7 minuten later was deze boot al in de haven van Uitdam. Nu eens een uitzonderlijke goede samenwerking tussen bergers en KNRM, waardoor de actie vloeiend verliep en de kansen voor de drenkeling maximaal waren. Het radioverkeer en de tijden zijn te beluisteren resp. te lezen op search-and-rescue.nl.

  Helaas heeft de man het toch niet gehaald. Wij wensen de nabestaanden sterkte toe bij het verwerken van hun verlies.

  Henk Wijga
  Schipper reddingsboot Seeker, reddingsdienst HOGE.

 • Ton

  10 jaren geleden / 29 mei 2012 om 00:27 uur

  Wij hadden net afgemeerd met onze zeilboot aan de gastenstijger toen de reddingsboot langs kwam. Duidelijk was te zien dat er iemand met een reanimatie bezig was.
  Ik ben zelf hartpatient en er ging wel een rilling door mij en mijn vrouw toen we de boot zagen langs varen. Er gaat op zo’n moment veel door je heen.
  Natuurlijk ons medeleven voor de nabestaanden, maar ook voor de jongens en meiden die aanwezig zijn op de meren en ons proberen te helpen bij problemen, technisch of menselijk, ook zij hebben een verlies te verwerken bij deze redding.

  Ton,
  een toevallige bewuste toeschouwer.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X