Manager superjachten ontwerpt nieuwe generatie luxe Hollandse salonboot

PERSBERICHT
heineek4800Laren – Hein Eek, niet te verwarren met zijn neef: de bekende ontwerper Piet Hein Eek, kreeg de watersport van huis uit mee. Met de HEINEEK 4800 Comfort serie brengt hij een nieuwe generatie jachten op de markt. Kenmerken zijn comfort, kwaliteit, minimaal onderhoud, hoogwaardige afwerking en vooral duurzaamheid. De nieuwe generatie ‘salonboot’ is ontworpen door Hein Eek zelf, die zijn sporen in de watersport heeft verdiend. Het ontwerp is het resultaat van zijn visie op de watersport. Het leven op het water moet vooral aangenaam zijn en iemand moet zich moeiteloos van A naar B kunnen verplaatsen. Weersonafhankelijk en voor wie dat wil 365 dagen per jaar.
De 4800 Comfort is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: de recreatieve modellen 4800 Comfort, de 4800 Comfort de Luxe, de 4800 Comfort Exclusief en de 4800 Comfort Business. Alle uitvoeringen zijn standaard al uiterst compleet uitgevoerd, maar kunnen desgewenst aangepast worden aan de wensen van de klant. Technisch wordt het jacht vaarklaar opgeleverd inclusief een complete kombuis met vaatwasser en combimagnetron. De inrichting zoals de bedden en het meubilair kunnen door de klant zelf worden aangeleverd waardoor ruimte voor uw persoonlijke wensen volop aanwezig is.
Bij de Business uitvoering is de HEINEEK 4800 voorzien van twee studio’s en een centrale hal met toiletgelegenheid. Elke studio heeft via een schuifpui een uitgang naar het brede voor- of achterdek. Daarnaast is de 4800 Comfort niet alleen voor particulier gebruik, maar ook voor de verhuur zeer geschikt. Het jacht is ruim, gemakkelijk te manoeuvreren en het interieur is zodanig ingedeeld, dat er meerdere mensen aangenaam op kunnen verblijven. Een ontwerp dat geschikt is voor alle generaties, van jong tot ouder.
Ontwerp
De 4800 Comfort heeft een lichtgewicht catamaran rompvorm van zeewaterbestendig aluminium, waardoor de boot snel, stabiel en comfortabel is. Met zijn elegante klassieke lijnen en moderne toepassingen is het jacht een tijdloze verschijning. Op het brede voor- en achterdek, maar ook binnen heeft de watersporter het gevoel dichtbij het water te zijn. De grote ramen in de salon zorgen voor een optimaal uitzicht rondom. De gehele boot is gelijkvloers en alle vertrekken hebben een stahoogte op superjacht niveau van circa 2,15m. Deze unieke lay-out biedt voor alle watersport liefhebbers vele mogelijkheden.
De HEINEEK 4800 is 14,75 m lang, 4,65 m breed en heeft een doorvaarthoogte van slechts 2,95 meter. Een vaarbewijs is dus niet verplicht!
De 4800 Comfort is voorzien van twee compacte en energiezuinige Yanmar Saildrive dieselmotoren. Achter elke motor is een roerblad gemonteerd voor optimale manoeuvreerbaarheid van het schip. Standaard heeft het jacht twee boegschroeven en kan optioneel voorzien worden van één of twee hekschroeven. Met de centraleverwarming, 220V elektrische installatie met generator, vaatwasser en combimagnetron staat de HEINEEK 4800 garant voor maximaal comfort en behoren tot de standaard specificatie bij elke uitvoering.
Om de kwaliteit te waarborgen wordt de 4800 Comfort compleet in Nederland gebouwd en is afgewerkt met uitsluitend hoogwaardige materialen, waarbij is gekozen voor duurzaamheid, kwaliteit en minimaal onderhoud. Varen met deze HEINEEK 4800 betekent quality time op het water, niet alleen in het hoogseizoen maar 365 dagen per jaar.
Over Hein Eek Maritiem
Hein Eek Maritiem is gespecialiseerd in het adviseren en ondersteunen van jachtwerven bij het aansturen, optimaliseren van de technische en organisatorische processen. Van interim management tot projectmanagement en verkoop van jachten. Hein Eek Jachtbouw is de nieuwste loot aan de stam en richt zich voornamelijk op de bouw van de HEINEEK 4800 Comfort serie. Eigenaar Hein Eek werkte na zijn studie werktuigbouwkunde bij diverse toonaangevende jachtwerven die zich richten op (super-) jachtbouw, op het gebied van productontwikkeling, bouw, management en organisatie. In 2009 richtte hij Hein Eek Maritiem op.
Meer informatie www.heineek.nl