Informatie voor de watersporter

MAPFRE wint tweede etappe Volvo Ocean Race 2017-18, Dongfeng finisht als tweede en Vestas als derde in Kaapstad

Kaapstad (Zuid-Afrika) – De Spaanse deelnemer aan de Volvo Ocean Race MAPFRE van schipper Xabi Fernández heeft vanmiddag in 19 dagen, 1 uur, en 10 minuten tweede etappe van de Volvo Ocean Race 2017-18 van Lissabon naar Zuid-Afrika gewonnen. Dongfeng en Vestas eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats.

Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

De Nederlandse boot Brunel zal naar verwachting in de nacht van vrijdag op zaterdag op een vierde plaats finishen, terwijl AkzoNobel met nog 400 mijl te gaan, waarvan een deel met minder wind, waarschijnlijk zondagochtend zal aankomen.

Foto :Pedro Martinez/Volvo Ocean Race

MAPFRE heeft zijn winst in de lange nek-aan-nek race met Dong Feng en Vestas (en aanvankelijk nog met Brunel) grotendeels te danken aan de beslissingen van navigator Juan Vila om na het traject langs de kust van Brazilië en het varen van een steeds oostelijker koers naar Kaapstad, toch nog even verder naar het zuiden af te buigen. Niet als eerste, maar wel slim reagerend op de andere boten. Daarbij lijkt MAPFRE over gelijke boeg en op gelijke koers ook sneller te varen dan zijn concurrenten.

Overigens steken de 19 dagen die deze bemande boten nodig hadden om van Lissabon naar Kaapstad te komen nogal schril af tegen dezelfde 19 dagen die de trimaran MACIF van solozeiler Fraçois Gabart – op jacht naar een nieuw wereldrecord – in exact dezelfde periode nodig had om van Ouessant (Brest) naar Kaap Leeuwin (Zuidwest Australië) te komen, zowat een oceaan verder… (Nauticlink, www.volvooceanrace.com, François Gabart (MACIF))

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht