Informatie voor de watersporter

Marcheck kan uw motorolie feilloos analyseren en bepaalt zo de technische staat van elke gebruikte motor

PERSBERICHT
Purmerend – In de meeste gevallen blijft de inspectie van de scheepsmotor beperkt tot een uitwendige inspectie. Maar kopers en eigenaren van pleziervaartuigen kunnen hun scheepsmotor nu ook inwendig laten keuren.
Marcheck inspecteert de scheepsmotor door een monster van de smeerolie, te onderzoeken. Het Marcheck programma helpt u met het voorkomen van storingen of om de conditie van een gebruikte motor tijdens de aankoop te beoordelen.
Op het medische vlak neemt de dokter een monster van uw bloed om daarmee een diagnose te stellen van uw inwendige conditie. Vergelijk uw bloed met de smeerolie van uw motor, en dan komt Marcheck te hulp voor het onderzoek en de diagnose. Een variatie van samengepakte diagnose testen wordt gebruikt voor de vaststelling van de bedrijfszekerheid en de conditie van de motor.
De gebruikte smeerolie van de verbrandingsmotor bevat een slijtage geschiedenis van de inwendige onderdelen in de vorm van microscopisch kleine deeltjes, zo klein dat deze niet in de oliefilter worden opgevangen. Marcheck analyseert deze deeltjes en andere vervuilingen en levert u een begrijpelijk rapport over de inwendige conditie van de motor.
Hierdoor bent u veel beter geïnformeerd bij aankoop van een schip of heeft u meer zicht op de inwendige conditie van uw motor. Vraag het setje aan zodat u op de juiste wijze een monster van uw olie naar ons op kunt sturen.
Marcheck kan ook de olie onderzoeken van andere dan scheepsmotoren, en verder in keerkoppelingen, versnellingsbakken, hydraulische installaties enzovoort.
Meer informatie www.marcheck.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht