Marcheck ontwikkelt 'Tankdryer', een slim hulpmiddel op boten om vocht uit brandstoftank te weren

PERSBERICHT
marcheck_tankdryer1Purmerend – Bij de firma Marcheck, waar we normaal gesproken olie-analyses en de motorenkeuringen doen, is het ‘voorkomen en bestrijden van dieselbacteriën in de pleziervaart’ tegenwoordig steeds vaker het onderwerp van gesprek.
Zoals uit alle onderzoeken naar voren komt is het van groot belang om de brandstoftank vrij van water te houden. “Zonder water geen last van bacteriën en schimmels”
Een aantal oorzaken van het binnen komen van water kunnen we aardig verhelpen door bijvoorbeeld regelmatig de rubber afdichtring van de vulopening na te zien en eventueel te vervangen. Een goede waterafscheider plaatsen in de brandstoftoevoerleiding en regelmatig de filters vervangen is allemaal van belang om zo min mogelijk last van het water in de tank te krijgen.
Wat vaak als medeoorzaak gezien wordt, maar waar we nog geen oplossing voor hadden, was het vocht, dat met de lucht meekomt door de ontluchtingsleiding, en in de tank condenseert.
Om dit te voorkomen zijn wij op zoek gegaan naar mogelijkheden om die ventilatielucht te drogen zodat er geen, of in ieder geval veel minder, water in de dure diesel komt. Het bleek dat er geen pasklare bestaande oplossing voor handen was.
Dit heeft geleid tot het ontwikkelen van de TankDryer. Met als voorbeeld de luchtdrogers (Breathers) die op grote opslagtanks van brandstofhandelaren zitten, maar die door hun afmetingen natuurlijk niet geschikt zijn om aan boord te gebruiken, is de TankDryer ontwikkeld.
De TankDryer is eigenlijk heel simpel. Het is een doorzichtige container, gevuld met een halve kilo Silica bolletjes, die in de ontluchtingslang wordt geplaatst. De vochtige lucht moet nu voordat het de tank bereikt, door de TankDryer heen en zal hier al vocht afgeven aan de speciale absorberende bolletjes, waardoor dat water niet in de tank zal komen!
marcheck_tankdryer2
Als na verloop van tijd de TankDryer verzadigd raakt, wat goed te zien is aan de kleur van de Silica bolletjes die dan van de oorspronkelijke diep blauwe kleur roze geworden zijn, kan de TankDryer gewoon in de oven, magnetron of op de kachel gelegd worden om te drogen. En hierna kan het belangrijke werk gewoon weer opnieuw beginnen.
Voor het gemak kan er tijdens het drogen een tweede TankDryer geplaatst worden zodat er altijd één droge op voorraad is.
Ook kan men er voor kiezen om in plaats van een tweede TankDryer alleen een extra portie Silica gel bolletjes bij te bestellen.
De TankDryer heeft een diameter van 75 mm, is 310 mm lang en wordt standaard geleverd met 2 rechte 6mm snelkoppel slangaansluitingen. Op verzoek kan het ook met rechte of haakse 10 mm aansluitingen. Ook worden er 2 bevestigings beugels bij geleverd zodat voor een ieder de juiste montage mogelijk is.
De verkoopprijs van deze slimme vinding bedraagt 48,00 euro. Ter promotie gaan de eerste 100 TankDryers weg met maar liefst 20% korting, waardoor de prijs tijdens deze aanbieding op slechts 38,40 euro uit komt.
Servicebedrijven, die grotere aantallen willen afnemen, kunnen voor korting contact opnemen. De TankDryer is exclusief te bestellen bij Marcheck.
Meer informatie www.marcheck.nl