Informatie voor de watersporter

Maricol lanceert de Van Loij 9.00 tender sloep voor grotere groepen voor dagtochten en in stadsgrachten

PERSBERICHT
Lemmer – Na de Emerald sloep introduceert Maricol dit jaar een tweede range: de Van Loij 9.00. Het moderne, negen meter lange ontwerp biedt een royale open kuip met twee maal een rondzit. Deze tender is standaard van vele gemakken voorzien, zoals een vast toilet, zelflozende kuip, gasstel, wasbak, koelkast en kussens voor de rondzit. Met twee vaste slaapplekken is de boot geschikt om er ook voor langere tijd mee weg te gaan, zonder de luxe van een sloep uit het oog te verliezen.
Met ruimte voor twaalf personen, een stuurstand achterin en een zwemplateau biedt ze ook voor dagtochten veel comfort. De tender is geschikt voor grotere groepen, maar met de rondzit achterin is er ook de knusheid voor kleinere gezelschappen gecreëerd. Het zonnedak is een losse optie die ook hydraulisch te laten zakken is. Zonder deze optie is de sloep ook uitermate geschikt voor de Amsterdamse grachten. De vloer loopt door in het zwemplateau waardoor de kuip volledig zelflozend is. Dit zorgt tevens voor een goede instap bij een lage kade. De toegankelijkheid wordt nog verbeterd door de hoge instap aan weerszijden van het schip.
Ontwerper Hugo Smeding heeft rekening gehouden met veel stabiliteit en goede vaareigenschappen zoals een sterke koersvastheid. De moderne strakke lijnen krijgen nog meer vorm door de afgeronde hoeken over het gehele schip. Door de hoge romp ontstaat veel ruimte onder het voordek, welke is opgedeeld in 2 ruimtes: een royaal vast toilet en 2 vaste slaapplaatsen. De boot is zowel geschikt voor rustige tochten over de kleinere Nederlandse binnenwateren als voor tochten met hoge snelheden over ruim water.
Standaard is de Van Loij 9.00 voorzien van een Yanmar 29 pk dieselmotor. Optioneel kan er gekozen worden voor motorisering tot 180 pk. Vanaf augustus is de sloep leverbaar in zowel een stalen als polyester uitvoering, met keuze uit vele kleuren. De Van Loij 9.00 is verkrijgbaar vanaf € 69.000,-
Meer informatie www.maricol.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht