Informatie voor de watersporter

Marine Trading International exculsief importeur voor sterke Bombard™ rubber opblaasboten

PERSBERICHT
marinetrading_bombard_bootAalsmeer – Marine Trading International BV – handelend onder de naam Zodiac Nederland – is sinds 1 oktober 2015 de exclusieve Nederlandse importeur voor Bombard™ boten.
Met het toevoegen van deze prachtige lijn van Bombard™ boten vertegenwoordigt Marine Trading International nu zowel Zodiac® als Bombard™, tesamen een wel zéér compleet en exclusief assortiment voor elke gebruiker.
Bombard™
De boten van Bombard™ zijn een begrip. Een merk met historie en een meer dan stevige reputatie bij zowel de professionele gebruiker als bij de watersporter. Bombard™ produceert al meer dan 55 jaar avontuurlijke en kwalitatief hoogwaardige opblaasboten.
Geschiedenis: Alain Bombard
In 1952 vertrok de jonge Franse arts en avonturier Alain Bombard met zijn rubberboot ‘L’Hérétique’ vanuit Gran Canaria met het doel de Atlantische Oceaan over te steken. Dr. Bombard wilde bewijzen dat het voor iedereen – dus ook overlevenden van een scheepsramp – mogelijk was om langere tijd met een rubberboot, zonder voedsel of water aan boord, op het water te overleven. Onderweg ving en at hij vis, dronk regenwater en het vocht van het visvlees, en landde 65 dagen later, iets afgevallen, veilig op het strand van Barbados.
marinetrading_bombardDe jonge Bombard schreef zijn ervaringen op van 65 dagen eenzaamheid, wanhoop, honger, dorst, stormen en haaien-aanvallen, en bundelde zijn avonturen in het boek ‘Naufragé volontaire’, dat in 1958 werd gepubliceerd. Het boek maakt Bombard in één klap wereldberoemd. Daarna richtte hij zijn aandacht op de ontwikkeling van rubberen reddings-boten.
Dr. Bombard gebruikte zowel zijn kennis als zijn ervaring voor het creëren van veilige, robuuste boten. Het merk Bombard™ werd dan ook de unieke erfenis van deze legendarische avonturier en wetenschapper.
Bombard™ modellen
Eén van de meeste bekende Bombard™ – modellen is wel de Bombard™ Commando serie, wereldwijd bekend om het onverwoestbare karakter. De Commando-modellen beschikken over een houten kiel, een patent van Bombard™, hetgeen unieke, en bovendien zeer zeewaardige vaareigenschappen oplevert.
Voor de watersporter ontwikkelde Bombard™ de oersterke Bombard™ Explorer. De Explorer-modellen zijn verkrijgbaar vanaf 2 meter 40, en geheel naar eigen wens samen te stellen. Dit zijn slechts enkele modellen van het uitgebreide Bombard™ programma.
De Bombard™ boten zijn verkrijgbaar van 2,40 meter tot 7,50 meter.
Achtergrond Zodiac
Zodiac® is wereldwijd de nummer één in alle segmenten van de scheepvaart- en pleziervaartbranche waarin het bedrijf is vertegenwoordigd. De diversiteit van het maritiem product-assortiment, van opblaasbare boten tot zwembaden en zwembadmateriaal, illustreert hoe vakkundig de expertise van Zodiac® binnen het segment wordt toegepast. Met meer dan een miljoen verkochte boten wereldwijd is Zodiac® ‘s-werelds grootste fabrikant van opblaasboten.
Voortdurend marktonderzoek en grensverleggende product-ontwikkeling hebben ertoe geleid dat Zodiac® boten zich altijd onderscheiden door kwaliteit – en product innovaties. Iets dat zich uit in het wereldwijde marktleiderschap van Zodiac® als producent van opblaasboten, en de vele professionals die voor Zodiac® kiezen.
Binnen het consumenten programma biedt Zodiac® een compleet assortiment aan van 54 verschillende modellen, variërend van de kleine Cadet voor tender-gebruik, tot de befaamde krachtpatser van Zodiac®, de N-Zo 760. Zodiac Nederland is een onderdeel van Marine Trading International, de officiële importeur van Zodiac® boten, onderdelen en accessoires voor Nederland.
Voor meer informatie www.marinetradinginternational.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht