Informatie voor de watersporter

Marinedagen en SAIL Den Helder bieden vanaf morgen spetterend spektakel

Den Helder – Den Helder kan z’n borst natmaken voor een spetterend spektakel. De Marinedagen en SAIL Den Helder 2017 vormen deze week het grootste nautische evenement van het jaar. Met moderne marineschepen én historische zeilschepen. „Schip ahoy.”

De marinebasis in Den Helder staat deze week bol van de maritieme activiteiten. Bezoekers kunnen vanaf vrijdag tijdens de Marinedagen en SAIL Den Helder drie dagen lang schepen bezichtigen, demonstraties bijwonen, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken. Abseilen, brandje blussen of militair materieel testen.

De Koninklijke Marine haalt alles uit de kast om bezoekers een indruk te geven van de zeestrijdkrachten. „Bezoekers kunnen nog meer dan anders deelnemen aan activiteiten”, zegt luitenant-ter-zee 1 Bernd Roelink van de marine. „Dit is de ultieme kans om een kijkje in de keuken van de marine te nemen.”

De marine verwacht zo’n 350.000 bezoekers. Volgens Roelink is dat niet te druk. „We beschikken over een enorme marinehaven.” Vier jaar geleden trokken de twee nautische evenementen 330.000 bezoekers, bij regenachtig weer. (Reformatorisch Dagblad, Sail Den Helder)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht